spalony licznik co robic??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
spalony licznik co robic??
Witam panowie mam taki problem otóż spalił mi sie licznik wiem tylko tyle że musze kupic taki sam o takich samych literach i cyfrach i co dalej ??posiadam tylko 1 kluczyk i nie posiadam kodów do immo jak robic żeby było dobrze
Re: spalony licznik co robic??
Jechać do kogoś z nowym licznikiem i niech zaprogramuje klucze do licznika ... i całego auta... Znajdź kogoś w Regionalnym to na pewno pomogą .. i doradzą do kogo jechać by nie popłynąć za dużo $ . Swoją drogą ,,, zastanawiam się - jak spaliłeś ten liczniklolek1909 pisze:Witam panowie mam taki problem otóż spalił mi sie licznik wiem tylko tyle że musze kupic taki sam o takich samych literach i cyfrach i co dalej ??posiadam tylko 1 kluczyk i nie posiadam kodów do immo jak robic żeby było dobrze
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
auto nie pali nie swieca zadne kontrolki sprawdzane było wszystko włącznie z komputerem silnika i okazało sie po rozebraniu licznika ze jest spalone 2 luty probowałem reanimować go ale nic nie pomogłoxander_88 pisze:ale co dokladnie ?? auto pali ? co nie dziala ?lolek1909 pisze:spalił mi sie licznik
[ Dodano: 13 Sty 2010 18:15 ]
słuchaj zebym to ja wiedzial poprostu sie spalił i tyleHaki pisze:Jechać do kogoś z nowym licznikiem i niech zaprogramuje klucze do licznika ... i całego auta... Znajdź kogoś w Regionalnym to na pewno pomogą .. i doradzą do kogo jechać by nie popłynąć za dużo $ . Swoją drogą ,,, zastanawiam się - jak spaliłeś ten liczniklolek1909 pisze:Witam panowie mam taki problem otóż spalił mi sie licznik wiem tylko tyle że musze kupic taki sam o takich samych literach i cyfrach i co dalej ??posiadam tylko 1 kluczyk i nie posiadam kodów do immo jak robic żeby było dobrze
[ Dodano: 13 Sty 2010 18:17 ]
ale to tylko jechać moge z nowym licznikeim czy auto też musi byćHaki pisze:Jechać do kogoś z nowym licznikiem i niech zaprogramuje klucze do licznika ... i całego auta... Znajdź kogoś w Regionalnym to na pewno pomogą .. i doradzą do kogo jechać by nie popłynąć za dużo $ . Swoją drogą ,,, zastanawiam się - jak spaliłeś ten liczniklolek1909 pisze:Witam panowie mam taki problem otóż spalił mi sie licznik wiem tylko tyle że musze kupic taki sam o takich samych literach i cyfrach i co dalej ??posiadam tylko 1 kluczyk i nie posiadam kodów do immo jak robic żeby było dobrze
ja jak zminialem licznik to potrzebne bylo auto. wyciaga sie z niego lkucz starych zegrow ... i cos tam sie pozniej zminia wklepuje w nowe .. nie znam sie na samej zmianie wiec nie pamietam podobno sa magicy co potrfia to zrobic "na stole" ale ja osobiscie nie znam nikogo takiego ...lolek1909 pisze:ale to tylko jechać moge z nowym licznikeim czy auto też musi być
tu masz temacik :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=160485
jak to sie robi ... i moze odrazu znajdziesz kogos w swojej okolicy kto by to ogarnol ...
pozdrawiam i życzę powodzenia ...
ex: MK4 245 km/460nm
lolek1909, najprościej? skontaktuj się ze mna i podjedź to się odczyta i dokoduje kluczyki
[ Dodano: Sro Sty 13, 2010 10:23 pm ]
pod warunkiem ze byś ożywił stary licznik lub odczytał eeprom ze starego (jeśli też nie wyzionął ducha)edzio pisze:zależy od tego co będzie to robił,ja zrobiłbym bym to bez samochodu.
mieszkam blisko to jak coś to ja najwyżej podskoczęlolek1909 pisze:ale to tylko jechać moge z nowym licznikeim czy auto też musi być
niema co dumać,kup sprawny licznik i poszukaj kogoś kto dopisze transpondery,sterownik silnika i problem rozwiązany
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 23:27 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
bez sterownika silnika? ciekawe rzeczy mówisz. Robiłes tak z zegarami immo 3 golfa? Dokodowany kluczyk do tych samych zegarów w jednym golfie nie działał do tych samych zegarów w innym golfie - ale skoro piszesz że się da to chyba wiesz co mówisz.edzio pisze:nowy na stole podłączyc i dokodowac klucze.
[ Dodano: Czw Sty 14, 2010 8:05 am ]
zresztą z zegrami immo 2 tak samo było - dokodowany kluczyk do tych zegarów w moim golfie - wsadzamy te zegary do stojącego obok golfa i kluczyk już nie dezaktywuje immo w tych zegarach.