Mam pytanie. Jesli w golfie we wnetrzu słychać szumy podczas jazdy (ewidentnie słychac ze to drzwi) czy pomoze wymiana uszczelek (czy mozna je kupic nówki)(czy ktos to robił)
????
[ Dodano: 03 Lut 2010 21:22 ]
a moze jest jakis gotowy faQ????
Wyciszenie wnętrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mogą być drzwi ,,, mogą być i lusterka które też opór robią jadąc.. wiec i szumią .
Nie wiem w jakim stanie masz te uszczelki - ale pewnie nie 1 młodości. U znajomego w Mk2 dawaliśmy nowe -- i wyciszyło mu budę w czasie jazdy...
Stare były poprzecierane i nie dolegały już tak jak nowe.
Nie wiem w jakim stanie masz te uszczelki - ale pewnie nie 1 młodości. U znajomego w Mk2 dawaliśmy nowe -- i wyciszyło mu budę w czasie jazdy...
Stare były poprzecierane i nie dolegały już tak jak nowe.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Wyciszenie wnętrza
tak tylko ciekawy jestem czy da rade kupic nówki nie smigane (jak szalec to szaleć) i czy dałbym rade to sam zrobic
[ Dodano: 03 Lut 2010 21:41 ]
jakis faq na ten temat?
jakis faq na ten temat?
:D:D
Re: Wyciszenie wnętrza
Kupić kupisz .. szukaj na Alledrogo .. u wuja Googla ... albo najpewniej w ASO w tym ostatnim dostaniesz takowe na pewno tylko nie jak usłyszysz cenę ..Zawias pisze:tak tylko ciekawy jestem czy da rade kupic nówki nie smigane (jak szalec to szaleć) i czy dałbym rade to sam zrobic
jakis faq na ten temat?
U mnie za tzw listwy dachowe do Mk4 varianta krzyknęli całe 670 zł do MK5 kosztują około 100 zł...
Co do założenia i wymiany - to nie powinieneś mieć z tym problemu...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- rafreality
- Mały gagatek
Może drzwi masz słabo wygłuszone. Jeździłem kiedyś bez tapicerek, wydawało się że jadę bez drzwi. Najlepiej kupić taśmę dekarską i tą folię którą masz tam pod tapicerką, wykleić taką taśmą i na pewno ci to wyizoluje szum z zewnątrz. Dodatkowy atut, to będzie miał lepszy dźwięk z głośników w drzwiach. Pozdro.
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 23:26 przez rafreality, łącznie zmieniany 1 raz.