Mam problem z wycieraczkami, jak właczam ruszaja w tempie 1 cm na 5 sekund ... jak dam wyzszy bieh zatrzymuja sie totalnie...
Rozebralem podszybie , nasmarowalem te ciegna na sucho bez wycieraczek chodziło ok, wszystko jeszcze oblalem WD 40 i zlozyłem, zaczeły chodzic prawidłowo, dzis rano to samo ledwo ruszaja..
Czy to moze przekaznik juz pada, bo raczej chyba silnik nie????
wycieraczki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Przekaźnik (ten 19 lub 99) włącza lub nie, nie odpowiada za moc silniczka czy jego szybkość bo to tylko styk.
Jeśli więc prąd jest a objawy są jakie Kolega opisał - raczej sprawa jest w silniczku, może zatarty a może koniec szczotek lub bardziej możliwe przebicie w uzwojeniach. Jeśli wyjęcie i włożenie wtyków w silniczku i przy manetce przy kierownicy nie pomoże, będzie konieczna rozbiórka lub wymiana silniczka
Jeśli więc prąd jest a objawy są jakie Kolega opisał - raczej sprawa jest w silniczku, może zatarty a może koniec szczotek lub bardziej możliwe przebicie w uzwojeniach. Jeśli wyjęcie i włożenie wtyków w silniczku i przy manetce przy kierownicy nie pomoże, będzie konieczna rozbiórka lub wymiana silniczka
no wlasnie przyczyna moze byc w przelacznikach przy dzwigni... Przy pierwszych tych mrozach jak jeszcze wycieraczki działaly dobrze gdy właczałem spryskiwacz i normalnie ruszaja wycieraczki na 3 chyba ruchy to jednoczesnie właczała mi sie sama wycieraczka tylnej szyby (a przeciez ruch wlaczanie jej jest w przeciwna strone).. Nastepnie wycieraczki przy spriskiwaczu w ogole przestaly dzialac a jezdzily jedynie na pierwszym biego w wolniejszym zdecydowanie tempie... Gdy rozebralem wszystko posmarowalem, wyjalem przekaznik , wlozylem ponownie, wszystko ruszylo prawidlowo i chodzilo jeden dzien...
dzis wpradzie wycieraczki przy spriskiwaczu ruszaja ale niesamowicie wolno... na drugim biegu staja w miejscu...
Silniczek?? tez podejrzewam ,ale staloby sie to tak z dnia na dzien i jesli to bylby silniczek dlaczego po rozruszaniu wszystko chodzilo prawidlowo??
orientujecie sie koledzy jaki koszt jest nowego silniczka?
dzis wpradzie wycieraczki przy spriskiwaczu ruszaja ale niesamowicie wolno... na drugim biegu staja w miejscu...
Silniczek?? tez podejrzewam ,ale staloby sie to tak z dnia na dzien i jesli to bylby silniczek dlaczego po rozruszaniu wszystko chodzilo prawidlowo??
orientujecie sie koledzy jaki koszt jest nowego silniczka?
batomek