Cordoba Silnik 1F - świece BUR6ET - dywagacje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Cordoba Silnik 1F - świece BUR6ET - dywagacje
Witam
Samochód to Cordoba 97 1.6 monowtrysk Silnik 1F - dość rzadki.
Przebieg 170 tys km w tym 50 tys na lpg instalacja zwykła.
Muszę wybrać świece do lpg.
Mam taki problem z wyborem świec w grę wchodzi Iskra albo NGK , ale oni robią 1elektrodowe chodzi mi o elektrodę boczną . Natomiast NGk V line jest z 3 elektrodami.
I teraz które by były lepsze? Obecnie mam Iskry BUR6ET ale coś szybko się skończyły bo po 20 tys km. Założyłem 3 elektrodowe zmienione rok temu i nie to auto. Dlatego zastanawiam się czy ta ilość elektrod w świecy ma aż tak duże znaczenie. Czy obecne trendy są inne i zakładacie inne marki ?
Dzięki za ewentualne podpowiedzi.
Samochód to Cordoba 97 1.6 monowtrysk Silnik 1F - dość rzadki.
Przebieg 170 tys km w tym 50 tys na lpg instalacja zwykła.
Muszę wybrać świece do lpg.
Mam taki problem z wyborem świec w grę wchodzi Iskra albo NGK , ale oni robią 1elektrodowe chodzi mi o elektrodę boczną . Natomiast NGk V line jest z 3 elektrodami.
I teraz które by były lepsze? Obecnie mam Iskry BUR6ET ale coś szybko się skończyły bo po 20 tys km. Założyłem 3 elektrodowe zmienione rok temu i nie to auto. Dlatego zastanawiam się czy ta ilość elektrod w świecy ma aż tak duże znaczenie. Czy obecne trendy są inne i zakładacie inne marki ?
Dzięki za ewentualne podpowiedzi.
nie ma
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
Wkręcane były prosto (powoli palcami przy użyciu długiej przedłużki) . Po prostu na świecy od spodu zrobił się nagar, który przy wykręcaniu uszkodził gwint w głowicy.To nie wina ilości elektrod że krzywo wkręcałeś![]()
Producenci świec podają.cordoba_2004 pisze:Ilości elektrod to chyba producent nie podaje .....ale mogę sie mylić....
Głupców się nie żałuje ,bo nikt ich nie sieje tylko sami rosną.