Teraz nie mogę zrobić adaptacji. Przy włączonym zapłonie błąd da radę usunąć, jednak po uruchomieniu silnika, gdy chce się zrobić adaptacje powraca i nie można jej pozytywnie przeprowadzić.
Na forum przeczytałem, że uszkodzony czujnik temperatury może być tego przyczyną. To prawda?
Czy po kupnie innego (kolejnego) jest szansa, że drgawka ustanie i będzie można zrobić adaptacje?Gdybyś nie mógł zrobić adaptacji bo wyskoczy błąd 533- regulacja biegu jałowego, znaczy że masz walnięty czujnik temperatury cieczy.
Na liczniku przeważnie pokazuje dobre wskazania ale do ECU daje błędną temp przez co skaczące obroty i tzw szarpanie występują w silniku gdyż przez złą temp. komputer dobiera nieodpowiednią mieszankę paliwa.
Czy po założeniu innego czujnika drgawka powinna sama zniknąć czy trzeba będzie jednak podłączyć dodatkowo pod VAG?
Wiem, że czujnik można sprawdzić ale to kosztuje u mnie 50-80zł i może zakup nowego rozwiąże sprawę?
G62/G2 - dwa w jednym - Jeden jest odpowiedzialny za wskazania na liczniku - drugi daje informacje do ECU. Tylko który za co?
Czy wadliwy czujnik temperatury może powodować drgania - czkawkę - nierówną pracę silnika?
Jak kupiłem auto to czujnik wariował (raz pokazywał 80stopni i nagle spadł do 50). Kupiłem nowy czujnik w sklepie - podobno oryginał za ponad 80zł. Chyba przepłaciłem bo podobne (zielone z Luxemburga 059919501A) na allegro są po ok 30zł a czarne, które były wcześniej montowane, można jeszcze kupić za 50zł.
Na nierówną pracę na biegu jałowym na wpływ wiele elementów ale wcześniej - przed czyszczeniem - wszystko było ok. Rura powietrza cała. Uszczelka między blokiem a przepustnicą też dobrze leży. Nie powinna łapać fałszywego powietrza.
Na forum jedni polecają (tak jak w ASO) tylko popsikać odpowiednim preparatem - inni pędzelek i benzyna. Ja wybrałem drugi wariant.
Kilku mówi, że jak nie chce się zaadoptować to pojeździć i sama złapie ustawienia, a drudzy że tylko na kompie da się unormować obroty. Jak z tym jest naprawdę?
Kupno nowej przepustnicy mi się nie uśmiecha. Proszę o pomoc.
Pozdrav