Problem z Hamulcami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Puki
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Problem z Hamulcami

Post autor: Puki » sob gru 17, 2005 16:41

Witam wszystkich mam następujący problem: Gdy hamuje za pierwszym razem jest wszystko OK gdy puszcze i zaraz nacisne jeszcze raz hamulec jest słaby.gdy za dosłownie 2s zahamuje jeszcze raz jest wszystko OK. Po konsultacjach z machanikami wymieniłem Vacuumpompe czy coś takiego ale problemu nie rozwiązałem.
Prosze o pomoc :bigok:

Są auta i są VolksWageny

Awatar użytkownika
WRHZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: WRHZ » sob gru 17, 2005 16:43

pompe trzeba bylo sprawdzic przed wymina, wychodzi na to ze wina twki w membranie serva moze byc jakas minimalna dziurka

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » sob gru 17, 2005 17:02

Ja bym pierwsze sprawdził przewód podciśnieniowy do wspomagania, bo jak po pierwszym hamowaniu petał Ci twardnieje a skutecznośc spada to na 90% wspomaganie - jak nie serwo to przewód. A jak odpalisz auto trzymając wciśnięty hamulec to co się dzieje - opada pedał pod nogą?

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
Puki
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Puki » sob gru 17, 2005 23:13

Adamtd pisze:A jak odpalisz auto trzymając wciśnięty hamulec to co się dzieje - opada pedał pod nogą?
Nie pedał zostaje cały czas na jednakowej wysokości.No spoko bede sie bawił w poniedziałek z tym serwem dzieki

Są auta i są VolksWageny

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » sob gru 17, 2005 23:17

Puki pisze:
Adamtd pisze:A jak odpalisz auto trzymając wciśnięty hamulec to co się dzieje - opada pedał pod nogą?
Nie pedał zostaje cały czas na jednakowej wysokości.No spoko bede sie bawił w poniedziałek z tym serwem dzieki
Więc jak pedał zostaje w miejscu to znak na 99,999% że wspomaganie nie działa prawidłowo

Awatar użytkownika
lemax
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lemax » ndz gru 18, 2005 00:54

Wszystkie diesle to mają że wydatek vacu pompy jest taki a nie inny i po pompowaniu w pedał on sztywnieje.,inaczej benzyniaki - mają skąd brac podciśnienie.Ja bym nic nie ruszał na twoim miejscu-zobacz u koleżków jak jest ale w dieslach.

Awatar użytkownika
tommi336
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tommi336 » pn gru 19, 2005 00:08

mozesz miec dziurawa membrane w servie i przez to taki efekt- znam ten bol tez to mialem

Mk1 AAZ+ garret t2 + boost pin + fmic

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”