śmierdzi paliwem MKII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
śmierdzi paliwem MKII
Witam
Jeśli chodzi o parametry auta to 1.8 gaźnik LPG & Benzyna
Mam ostanio taki problem że jak go przełącze z gazu na benzyne to praktycznie w tej samej chwili bardzo czuć paliwem.Fakt że może wcześniej tego nie zauważyłem jest spowodowany tym że wcześniej było ciepło i nie włączałem nawiewu, ale w każdym bądź razie wcześniej nie było czuć.Dodam jeszcze że np. gazu wcale w aucie nie czuć. Co mogło się stać ? I czy to jest normalne ?
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
Jeśli chodzi o parametry auta to 1.8 gaźnik LPG & Benzyna
Mam ostanio taki problem że jak go przełącze z gazu na benzyne to praktycznie w tej samej chwili bardzo czuć paliwem.Fakt że może wcześniej tego nie zauważyłem jest spowodowany tym że wcześniej było ciepło i nie włączałem nawiewu, ale w każdym bądź razie wcześniej nie było czuć.Dodam jeszcze że np. gazu wcale w aucie nie czuć. Co mogło się stać ? I czy to jest normalne ?
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
-
- Forum Master
Mialem podobna sytuacja w moim mk3 - przy jezdzie na paliwie, badz po odpaleniu po dluzszym postoju i przelaczeniu na lpg czuc bylo benzyna. Okazalo sie ze delikatnie rozstrzelnil mi sie przewod paliwowy tuz przy wejsciu do wtrysku..
Odpal furaka najlepiej po nocy, zostaw na benzynie i macaj paluchem tamte okolice
Odpal furaka najlepiej po nocy, zostaw na benzynie i macaj paluchem tamte okolice
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ktoś coś mówił o macaniu hehe nie no żart ja sie dołączam do sprawy otóż ja mam tego typu problem ze gdy stoje na swiatłach to niezalezenie od tego czy jade na LPG czy paliwo czuc spaliny we wnętrzu i teraz nie wiem czy jest to nieszczelnosc na łączeniu kata z rurą z kolektora czy raczej nie to :/ ...Silnik 1.6 gaznik Madison
-
- Forum Master
- lisisko
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jeśli czuć paliwo w aucie, wytłumaczenie tego może być tylko jedno:
nieszczelność układu.
Możliwości jest bardzo wiele (sparciały przwód elastyczny, pęknięty przwód metalowy, rozszczelnienie na połączeniu, spod opaski, nie wiem jaki masz zbiornik, ale jeśli metalowy to może być przegnita górna część itp, itd...) Trzeba po prostu dokładnie przeglądnąć wzrokowo cały układ.
Życzę powodzenia.
nieszczelność układu.
Możliwości jest bardzo wiele (sparciały przwód elastyczny, pęknięty przwód metalowy, rozszczelnienie na połączeniu, spod opaski, nie wiem jaki masz zbiornik, ale jeśli metalowy to może być przegnita górna część itp, itd...) Trzeba po prostu dokładnie przeglądnąć wzrokowo cały układ.
Życzę powodzenia.
-
- Forum Master