Czy to uszczelka pod głowicą ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czy to uszczelka pod głowicą ?
Przeglądałem forum, ale nie mogłem znaleść odpowiedzi...
Czy jak się dymi dość mocno z rury to uszczelka pod głowicą do wymiany ?
Czy to wina czego innego ?
Czy jak się dymi dość mocno z rury to uszczelka pod głowicą do wymiany ?
Czy to wina czego innego ?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=42329
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Objawy wywalonej uszczelki to zasadniczo sa dwa albo wywala kompresje do ukladu chlodzenia wowczas w zbiorniczku bedziesz mial babelki drugi motyw to ze plyn chlodniczy dostaje sie do cylinrow i tutaj natepuje jego ubywanie jest spalany a jeszczejest opjca taka ze plyn ubywa i dostaje sie do oleju - wowczas oleju przybywa a raczej mieszaniny woda olej a plynu chlodniczego ubywa
Miałem podobny a nawet taki sam problem. Pierscienie na jednym tłoku były zapieczone a na dodatek jeszcze uszczelka pod głowica była padnieta, dziwne bo dymił na biało ale tylko jak był ciepły. Chociaz nie miałem sladu oleju w płynie chłodniczym ani odwrotnie, poprostu wymiana uszczelki a na dodatek jeszcze pierscieni na jednym tłoku zeby było oszczedniej!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
czyli ubywa plynu a i przybywa oleju a z tego co wiem jak rozmawialem z GRZESKIEM to mowi ze nic nie zmienia sie w plynach, oleju nie przybywa i wyglada normalnie a plyn chlodniczy tez na stalym poziomie wiec podejrzewam ze troszke sie przejal bo to jest jego pierwsze auto.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
podymił podymił jak stałem w korku a za jakas godzine przejechałem w trasie około 450km i było ok tylko nastepnego dnia jak znów stałem w korku zadymił i pojechałem do mechanika i zmierzył mi cisnienie na tłokach i pierwszy cylinder miał za małe sprezanieguti pisze:czyli ubywa plynu a i przybywa oleju a z tego co wiem jak rozmawialem z GRZESKIEM to mowi ze nic nie zmienia sie w plynach, oleju nie przybywa i wyglada normalnie a plyn chlodniczy tez na stalym poziomie wiec podejrzewam ze troszke sie przejal bo to jest jego pierwsze auto.
Do twórcy postu:
Jezeli dymienie sie powtarza to jedz poprostu do mechanika niech Ci sprawdzi uszczelke!
-
- Mały gagatek
- Kontakt: