nie odpala..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie odpala..
witam.. w czasie jazdy zgasl mi samochod, a potem juz nie chcial odpalic, stalo mi sie to wczesniej, wymienilem cewke i wszystko bylo dobrze do czasu, wymienilem aparat zaplonowy kable i dalej niechce odpalac, wiec juz nie wiem co moze byc, szukalem w tematach , ale nic nie znalazlem konkretnego wiec prosze was o pomoc.. silnik to 1,4 ABD 93 rok..
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- czy zgasł tak od razu, czy przerywał, szarpał, dopiero zgasł?
- pompka paliwowa pracuje po przekręceniu kluczyka ok.2 s?
- sprawdzone były wszystkie bezpieczniki?
- może zerwał się pasek rozrządu - sprawdzić zdejmując pokrywę rozrządu
Przyczyn może być wiele...
- pompka paliwowa pracuje po przekręceniu kluczyka ok.2 s?
- sprawdzone były wszystkie bezpieczniki?
- może zerwał się pasek rozrządu - sprawdzić zdejmując pokrywę rozrządu
Przyczyn może być wiele...
Ostatnio zmieniony śr mar 10, 2010 18:57 przez prezesik25, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
tak jak kolega wyżej , czy jest iskra?? wykręć świecę i sprawdź najlepiej trzymając w kombinerkach z izolacja bo czasem lubi pie........ąć , sprawdź na 2 świecach dla pewności że nie wykręciłeś uszkodzonej. Wyciągałeś na krótko pompę paliwa , i działała a moze jest jakaś przerwa w obwodzie który zasila ja normalnie w aucie??
ps. masz alarm samochodowy??
ps. masz alarm samochodowy??
Ostatnio zmieniony śr mar 10, 2010 20:38 przez baka8, łącznie zmieniany 1 raz.
- Montrey1990
- Ma gadane
- Auto: Golf 4 1.9TDi
- Silnik: ALH
- Kontakt:
sprawdze to jutro i napisze jaki efekt :D dziekowka jak na razie]
panowie zapomnialem jeden rzeczy sprawdzic, przekaznika, wymienilem od wujka przekaznik i okazalo sie pompa sie juz zalancza, tylko musze akumulator podladowac i zobaczyc czy odpali..
panowie zapomnialem jeden rzeczy sprawdzic, przekaznika, wymienilem od wujka przekaznik i okazalo sie pompa sie juz zalancza, tylko musze akumulator podladowac i zobaczyc czy odpali..
Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2010 16:39 przez Hitm@n, łącznie zmieniany 1 raz.