Podczas pracy na gazie spala benzynę 2.0 2E

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

HUBERT GTI
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Podczas pracy na gazie spala benzynę 2.0 2E

Post autor: HUBERT GTI » pt mar 12, 2010 22:15

Witam!

Kolega ma podobnie jak ja Golfa 2.0 1992r z silnikiem 2E, i pomimo jeżdzenia na LPG ubywały mu ogromne ilości paliwa. (Instalacja II generacji - sterownik LECHO MiniLambda jeśli to ważne.) Po zaprowadzeniu do serwisu mechanik stwierdził że faktycznie auto spala benzynę oprócz gazu i stwierdził że to wina regulatora ciśnienia paliwa.

Ale ja chciałem się skonsultować z Wami w tej sprawie bo nie rozumiem jakie znaczenie może mieć regulator ciśnienia paliwa jeśli podczas pracy na gazie benzyna powinna być odcięta. Regulator został wymieniony ale czy jest lepiej to ciężko powiedzieć. Czy faktycznie ten regulator ma tutaj znaczenie? A jeśli nie to co jeszcze może powodować przedostawanie się benzyny?

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt mar 12, 2010 22:29

HUBERT GTI, ma bardzo duże znaczenie, jeśli regulatorowi pęka membrana, to przez jego węzyk podcśnieniowy benzyna leci w dolot. Więc nalży zdjąć mu ten wezyk i zobaczyć czy jest w nim paliwo, ma nie być. Jeśli jest regulator do wymiany. Jeśli niema beny w wężyku a Pb znika to leją wtryskiwacze. Nie problem, niedwno sprawną listwę ze sprawnym regulatorem wyrwałem na allegro za stówkę.
Ostatnio zmieniony pt mar 12, 2010 22:32 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Post autor: Gawior » sob mar 13, 2010 01:07

Dokładnie jak napisał Paweł Marek. Jeżeli jest uszkodzona membrana, to silnik będzie zasysał paliwo przez regulator do przepustnicy. Może być że coś nie tak z przekaźnikiem odcinającym wtryski po przejściu na gaz ( czasem może się nie załącza ) i silnik odstaje gaz i Pb.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”