Witam!
Kolega ma podobnie jak ja Golfa 2.0 1992r z silnikiem 2E, i pomimo jeżdzenia na LPG ubywały mu ogromne ilości paliwa. (Instalacja II generacji - sterownik LECHO MiniLambda jeśli to ważne.) Po zaprowadzeniu do serwisu mechanik stwierdził że faktycznie auto spala benzynę oprócz gazu i stwierdził że to wina regulatora ciśnienia paliwa.
Ale ja chciałem się skonsultować z Wami w tej sprawie bo nie rozumiem jakie znaczenie może mieć regulator ciśnienia paliwa jeśli podczas pracy na gazie benzyna powinna być odcięta. Regulator został wymieniony ale czy jest lepiej to ciężko powiedzieć. Czy faktycznie ten regulator ma tutaj znaczenie? A jeśli nie to co jeszcze może powodować przedostawanie się benzyny?
Pozdrawiam!
Podczas pracy na gazie spala benzynę 2.0 2E
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
HUBERT GTI, ma bardzo duże znaczenie, jeśli regulatorowi pęka membrana, to przez jego węzyk podcśnieniowy benzyna leci w dolot. Więc nalży zdjąć mu ten wezyk i zobaczyć czy jest w nim paliwo, ma nie być. Jeśli jest regulator do wymiany. Jeśli niema beny w wężyku a Pb znika to leją wtryskiwacze. Nie problem, niedwno sprawną listwę ze sprawnym regulatorem wyrwałem na allegro za stówkę.
Ostatnio zmieniony pt mar 12, 2010 22:32 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.