jaki nowy plyn chlodniczy-dotychczasowy nieznany
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jaki nowy plyn chlodniczy-dotychczasowy nieznany
Jak w temacie-pasuje mi wymienic plyn bo mi cos ubywa-niewiele ale tak z pol litra na 3 miesiace,dotychczas dolewalem wody nie myslac o konsekwencjach ale chce wymienic na nowy. Nie glowic sie zbyt wiele i wlac borygo czy ... ? Bedzie robilo jakis problem jak wleje inny plyn niz dotychczas jest zalany a gdy mi sie nie uda dokladnie oproznic obiegu ze starego plynu? Czekam na opinie
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
ja nie wiesz co jest zalane to uzupelniaj tylko destylowana. jak chcesz wymienic na nowy to polecam Dynagel 2000 jak spuscisz plyn z chlodnicy i bloku to bez problemu mozesz zalac nowym. dokladnie to nigdy nie oproznisz ze starego plynu chyba, ze przeplukasz caly uklad. ja jak zmienialem plyn to nie plukalem tylko zalalem nowym
Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja tam zmieszalem borygo z jakims orlenowskim plynem i jka na razie po prawie 2 miechach nie widze roznicy. kolor , konsystencja i praca ta sama. wiec chyba mozna mieszac tylko zeby byly o podobnym skladzie chemicznym.guti pisze:ja tylko wiem ze tych nowych plynow nie wolno mieszac, tego nowego petrygo z borygiem nie da rady podono prze jakies substancje ochronne dla silnika w tych plynach
pozdro!!
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<