zapchany spryskiwacz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zapchany spryskiwacz
Witam! mam taki problem, ze z prawej strony obydwa spryskiwacze (mam 2x2) są zapchane, ledwo co leci z nich plyn, i nie moge umyc calej szyby
jak moge to odepchac zeby nie uszkodzic?
moze jest jakis detergent, ktory moge wlac do baniaka od spryskiwacza, ktory przeczysci?
jak moge to odepchac zeby nie uszkodzic?
moze jest jakis detergent, ktory moge wlac do baniaka od spryskiwacza, ktory przeczysci?
- Lukasz_mk2
- Forum Master
-
- Forum Master
troche pomoglo, ale nie na dlugo.
wlasnie mi sie konczy plyn do spryskiwaczy. jak wam sie widzi pomysl, zeby nalac czegos konkretniejszego-żrącego i przepompowac zeby przeczyscilo caly 'uklad spryskiwaczy'? do samego czyszczenia oczywiscie, potem woda przeplukac (jesli trzeba by bylo) i spowrotem plynu nalac?
wlasnie mi sie konczy plyn do spryskiwaczy. jak wam sie widzi pomysl, zeby nalac czegos konkretniejszego-żrącego i przepompowac zeby przeczyscilo caly 'uklad spryskiwaczy'? do samego czyszczenia oczywiscie, potem woda przeplukac (jesli trzeba by bylo) i spowrotem plynu nalac?
- Paweł Marek
- V.I.P.
zdejmij weżyk od drugiej strony i przepłukaj spryskiwacze pod prąd wodą pod ciśnieniem, przyczyną jest zwykle jakiś farfocel ktory przytyka dysze od strony wężyka
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.