centralny i Alarm

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

siukim
Nowicjusz
Nowicjusz

centralny i Alarm

Post autor: siukim » wt kwie 27, 2010 21:06

Witam mam pewien problem w zasadzie 2.Pierwszy to to ze przestal mi dzialac alarm mam ten fabryczny ktory trabi klaksonem kluczyk scyzoryk :) jeszcze nie dawno dzialal bo pamietam jak w zimie mialem drzwi nie domkniete i zamknalem go po otwarciu zaczal wyc alarm... albo po przekreceniu kluczyka w bagazniku. Normalnie rygluja mi sie drzwi po zamknieciu na 2 razy i miga dioda w drzwiach po przekreceniu kluczyka w bagazniku jest dzwiek centralnego pojedynczy (dzwiek rygli) i dioda przestaje sie swiecic a drzwi nadal zamkniete) tak jak by alarm sie wylaczyl ... wiec ktos o co chodzi?
A druga sprawa ze nie miga mi kierunkami po zamknieciu samochodu tylko jak otwieram to miga tez nie wiem dlaczego;/

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » wt kwie 27, 2010 21:11

Coś ze stykami w zamku, mikrostykiem lub podobnymi rzeczami... najlepiej pod kompa się podepnij wtedy pokaże które drzwi musisz zrobić... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... =mikrostyk

siukim
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: siukim » śr kwie 28, 2010 10:33

Tylko w tym rzecz ze mi oswietlenie wnetrza zapala i gasnie bez problemu swiatelka w drzwiach takze wszystko po zatym co napisalem jest ok ... hmm moze to radio broi mi.... bo wiem na 100% ze jest zwarcie gdzies przy radiu bo mi prad pobiera i bezpiecznik iskrzy pojde wyjac bezpiecznik i sprawdze czy alarm dziala:)

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » śr kwie 28, 2010 10:44

No to jak jakieś zwarcie to posprawdzaj najlepiej all bezpieczniki.

siukim
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: siukim » czw kwie 29, 2010 23:26

Wina radia to nie jest ... Mam taki czujnik przy masce on wisi luzno bo wymienialem kiedys zamek i nie zostal zamontowany ale po wcisnieciu tego czujnika (scisnieciu blaszki) migal mi kierunkami zawsze a teraz nawet tak sie nie dzieje... Moze ktos wie ktory bezpiecznik odpowiedzialny jest tylko od alarmu?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”