uciekający pedal hamulca
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
uciekający pedal hamulca
Witam
mam taki problem a mianowicie od wczoraj zauwazylem ze moj pedal hamulca wchodzi praktycznie w podloge oraz sprzeglo zaczelo skrzypiec przy wciskaniu. dzisiaj patrzylem pod maske i zauwazylem ze gdy sie nacisnie hamulec to spod tego zbiorniczka gdzie jest plyn chyba saczy sie i dostaje sie tamtedy powietrze. czy da sie to jakos uszczelnic ?? czy moze to nie jest obiaw tego tylko cos innego mi sie psuje ?
mam taki problem a mianowicie od wczoraj zauwazylem ze moj pedal hamulca wchodzi praktycznie w podloge oraz sprzeglo zaczelo skrzypiec przy wciskaniu. dzisiaj patrzylem pod maske i zauwazylem ze gdy sie nacisnie hamulec to spod tego zbiorniczka gdzie jest plyn chyba saczy sie i dostaje sie tamtedy powietrze. czy da sie to jakos uszczelnic ?? czy moze to nie jest obiaw tego tylko cos innego mi sie psuje ?
no to to sie saczy tam gdzie ten zbiornik wchodzi w cos spod tych uszczelek tylko pytanie teraz jak to uszczelnic ?lukis pisze:Tak to jest od tego masz nieszczelny zapowietrzony uklad hamulcowy,zobacz skad to sie dokladnie saczy,pamietaj po usunieciu wycieku dolac plyn i odpowietrzyc uklad hamulcowy.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Dziwne, ze cieknie płyn z uszczelnienia zbiorniczka na wejściu do pompy i to podczas naciskania hamulca. Wogóle nie wiem, czy jest taka mozliwość, bo pompa zasysa ze zbiorniczka i tłoczy w przewody- metalowe rurki. Moze to spod tych rurek jednak cieknie?Gumba pisze:to sie saczy tam gdzie ten zbiornik wchodzi
wlansie nie z rurek widac normalnie pod zbiorniczkiem sie saczy moze tak sie dzieje bo uszczelki juz mogly sparciec i puszczajastonefree pisze:Dziwne, ze cieknie płyn z uszczelnienia zbiorniczka na wejściu do pompy i to podczas naciskania hamulca. Wogóle nie wiem, czy jest taka mozliwość, bo pompa zasysa ze zbiorniczka i tłoczy w przewody- metalowe rurki. Moze to spod tych rurek jednak cieknie?Gumba pisze:to sie saczy tam gdzie ten zbiornik wchodzi
nie nie wcieklo ale z pol ucieklo no nie powiem mam jakis hamulec ale pod sama podloga ito slabystonefree pisze:Raczej zbiorniczek słabo wciśniety,pęknięcie zbiorniczka albo korozja pompy. Tylko dziwne,że w takiej sytuacji opada pedał hamulca... Czy wyciekło tyle płynu, że w zbiorniku było juz pusto?Gumba pisze:pod zbiorniczkiem sie saczy moze tak sie dzieje bo uszczelki juz mogly sparciec i puszczaja
panowie moze ktos mi powiedziec jak nazywaja sie te uszczelki pomiedzy serwem a zbiorniczkiem ?? bo musze je wymienic dzisiaj o maly wlos a bym sie rozbil stracilem calkowicie hamulce
Ostatnio zmieniony wt maja 04, 2010 20:34 przez Gumba, łącznie zmieniany 1 raz.