Problem z pracą silnika po odpaleniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pepo7
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Problem z pracą silnika po odpaleniu

Post autor: pepo7 » wt maja 11, 2010 18:41

Mam golfa MKIII 1.8 96 r sil ADZ z gazem ostatnio po odpaleniu praca silnika przypomina targanie szarpanie jest podejrzenie że to silnik krokowy bo w jego okolicy słychać grzechotanie zreszta jak sie dotknie przepustnicy to jest bardziej odczuwalne .Elektry kazał wymienic czujnik temp. wody nowe swiece palec kopułka kabelki ale nic to nie dało obroty tak faluja ze auto prawie gasnie jest lekka poprawa ale dopiero jak sie rozgrzeje i naprawde da mu sie w dupsko . Pisze chaotycznie bo właśnie wróciłem nim z pracy i poprostu koszmar tak mnie w ....rwił że ciezko opanowac emocje czy moze to byc cos z przepustnicą czy z tym krokowym bo ten grzechoczacy odgłos mnie niepokoi a nie chce pakowac cłej wypłaty w samochód .

lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG

Awatar użytkownika
Arojan1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Arojan1 » wt maja 11, 2010 20:24

odpal auto i odepnij krokowca jak bedzie bez zmian to do wymiany,a nieciagnie ci lewego powietrza z podstawy gaznika?sprubuj po odpaleniu lekko do przodu i do tyłu poruszać jak bedzie syczec to ciagnie lewe powietrze ale niepowinien tak broic,najpierw krokowca sprawdz i daj znać

Aro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”