Popychacze hydrauliczne a moc silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Popychacze hydrauliczne a moc silnika
Witam!
Czy wyeksploatowane poychacze hydrauliczne mają wpływ na moc silnika i równomierność jego pracy? VW GOLF1.3NZ
Czy wyeksploatowane poychacze hydrauliczne mają wpływ na moc silnika i równomierność jego pracy? VW GOLF1.3NZ
-
- Ma gadane
czyli reasumując silnik zachowuje sie tak jak gdyby miał źle wyregulowane zawory (przy układzie czysto mechanicznym)misiek10111 pisze:co za tym idzie spada moctaz pisze:Jak hydro popychacz pada to nie otwiera zaworu do końca, a co za tym idzie mniejsza jest powierzchnie dostawania się mieszanki i mniejsza jest powierzchnia wydostawania się spalin. Reszta jest chyba jasna.
moj mankament to nierowna praca silnika na wolnych obrotach ... tzn trzyma okolice 1000 ale czuc jak go cos wybija z rytmu ... jak przytrzymam np gaz w okolicach 1800 orr to w miare regularnie np co 2 sek czuje jak by silnik 1 przerwal i tak w kolko .... co do mocy to ciezko mi powiedziec czy jest slaby czy nie ... w miare ladnie jezdzi ... a porownania nie mam do innego AAM wiec nie wiem ... denerwuje nie tylko to szarpanie ....
a najdziwniejszy objaw to to z ejak przelacze go na gaz to neraz ma 900-950 or a nieraz 1100 i to ciezko okreslic kiedy jak bedzie.... na paliwie jak jest zimny to ma okolo 1000 - 1050 jak sie rozgrzeje to okolo 900
swiece nowe
kopulka i palec tez
kable tez ...
wszytko firmy BERU wiec nie takie zle ....i nie wiem co mu jest
a najdziwniejszy objaw to to z ejak przelacze go na gaz to neraz ma 900-950 or a nieraz 1100 i to ciezko okreslic kiedy jak bedzie.... na paliwie jak jest zimny to ma okolo 1000 - 1050 jak sie rozgrzeje to okolo 900
swiece nowe
kopulka i palec tez
kable tez ...
wszytko firmy BERU wiec nie takie zle ....i nie wiem co mu jest
---> Golf III 1.8 <---