Witam.
Jako, że nierozgarnięta szukajka nic nie znalazła postanowiłem napisać, bo problem zaczyna mocno denerwować.
Od jakiegoś czasu szyba kierowcy sama opada, dosłownie się otwiera.
Jedna dziura, czy cokolwiek i szyba potrafi zlecieć o jakieś 10cm.
Zdjąłem boczek drzwi, podociągałem śruby podnośnika, jednak widać nie w tym problem.
Może ktoś coś wie?
Opadająca szyba..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dzięki za odpowiedź.
Dzisiaj stała się gorsza rzecz... Otwarłem szybę i niestety już jej nie zamknąłem.
Zjechał się ten metalowy gwint, do którego przymocowana jest korbka, więc podnośnik do wymiany, bo po przełożeniu korbek nici, a myślałem, że jedynie plastik w korbce się wysypał..
I tu moje pytanie, bo wiem, że na pobliskim szrocie stoi golfik z 90 roku 3 bądź 5d.
Mój jest 89 po liftingu, więc mechanizm z 3d by podszedł na pewno.
A jak jest z 5d? To jest to samo?
I jak z wymianą tego? O co tam chodzi? Pytania laickie, ale z góry dzięki za odp
Pozdro!
Dzisiaj stała się gorsza rzecz... Otwarłem szybę i niestety już jej nie zamknąłem.
Zjechał się ten metalowy gwint, do którego przymocowana jest korbka, więc podnośnik do wymiany, bo po przełożeniu korbek nici, a myślałem, że jedynie plastik w korbce się wysypał..
I tu moje pytanie, bo wiem, że na pobliskim szrocie stoi golfik z 90 roku 3 bądź 5d.
Mój jest 89 po liftingu, więc mechanizm z 3d by podszedł na pewno.
A jak jest z 5d? To jest to samo?
I jak z wymianą tego? O co tam chodzi? Pytania laickie, ale z góry dzięki za odp
Pozdro!
-
- Użytkownik
Dzięki za odpowiedź
Jednak rano już to sam zrobiłem Dorwałem jakiś na szrocie w extra stanie, jednak był minimalny za długi, ale od czego jest kątówka 3 sekundy i już pasowało.
Szyba się kręci jak ta lala
Mój z ciekawości otworzyłem pod korbą i cały mechanizm wyleciał w tysiącach malutkich cząsteczek, jakby to przez jakąś maszynkę do mięsa przeleciało
Jednak rano już to sam zrobiłem Dorwałem jakiś na szrocie w extra stanie, jednak był minimalny za długi, ale od czego jest kątówka 3 sekundy i już pasowało.
Szyba się kręci jak ta lala
Mój z ciekawości otworzyłem pod korbą i cały mechanizm wyleciał w tysiącach malutkich cząsteczek, jakby to przez jakąś maszynkę do mięsa przeleciało