Prosze o pomoc amm mały problem.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Prosze o pomoc amm mały problem.
Witam.Mam golf II GT 1.8 benzyna RP 90r.i mam taki problem: gdy zapale auto po paru minutch woda juz mi sie zaczyna gotowac (wiatrak sie wlacza) wąż od termostatu jest cieply(wszystkie weze)sa gorace chlodnica na dole jest letnia a na górze gorąca. czy to moze byc cos wspolnego z tym ze przedwczoraj wyciagalem, pokrywe od klawitury (malowanie) i czyscilem silniczek krokowy.? prosze o pomoc.!
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Czyli wszystkie,oprócz tego jednego,który jest tylko ciepły,czy jak?metiu_agro pisze:wąż od termostatu jest cieply(wszystkie weze)sa gorace
Sprawdź chłodnicę,czy jest całkowicie drożna.Może kupa syfu uzbierała się w niej.Już przy spuszczaniu płynu z niej będzie coś widać zapewne...metiu_agro pisze:chlodnica na dole jest letnia a na górze gorąca
Było już kilka podobnych przypadków
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to raz 2 raz nie zawsze gorący wąż na dole oznacza iż termostat jest do końca otwarty ja miałem taki przypadek że się zaciął auto sie grzało,wąż na dole gorący to wykluczyłem termostat na samym początku,lecz po sprawdzeniu wszystkiego co sie dało,padło na niego tzn zdecydowałem sie wymienić,wymieniłem i problem z głowyMichaś_1977 pisze:Było już kilka podobnych przypadków
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)