Swiatła drogowe nie działają
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Swiatła drogowe nie działają
Wital
Mam golfa II 86 rok
Jest taki proble
Jam zapalam stacyjke, silnik chodzi, nie mam światel drogowych, lecz moge na krotk mignac siwtlami długimi
Tak sie zachowuja jak podczas zgaszonego silnika, tak jakby "sygnal" nie dochodził ze jest silnik wlaczony?
Gdzie szukać przyczyny, czy w przelączniku, czy w bezpiecznikach
Dziekuje
Mam golfa II 86 rok
Jest taki proble
Jam zapalam stacyjke, silnik chodzi, nie mam światel drogowych, lecz moge na krotk mignac siwtlami długimi
Tak sie zachowuja jak podczas zgaszonego silnika, tak jakby "sygnal" nie dochodził ze jest silnik wlaczony?
Gdzie szukać przyczyny, czy w przelączniku, czy w bezpiecznikach
Dziekuje
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jesli to kostka to nie powinny dzialac jeszcze inne urzadzenia, np dmuchawagasiorx pisze:u mnie twoje objawy dawaly taki efekt ze po wymianie kostki stacyjko wszystko sie naprawilo wiec polecam zajrzec do kostki jesli dostala luzu w plastiku moze nie stykac prawidlowo, przerabialem to z 2 razy i potem odzalowalem na drozsza kostke i mam spokoj
czy nie dziala cos jeszcze?
- kurczepieczone
- Ma gadane
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Przy fabrycznych połączeniach, bez domowych "innowacji" - nie ma takiej możliwości. Tylko jest tak jak pisze Kolega Agrala, bo ten styk w stacyjce który podaje na reflektory czyli X, podaje też na przekaźnik odciążający X (18).gasiorx pisze:agrala,
zmarwie cię u mnie działało wszystko oprócz świateł a winna była kostka
Odnośnie poniższego posta:
Być może tak się złożyło, że Kolega nie próbował wycieraczek czy dmuchawy ogrzewania na przykład, bo właśnie one m.in. są z tegoż przekaźnika zasilane. Schemat jest jasny i gdy wysiadł styk X w stacyjce - te urządzenia działać nie mogły:bigok:
Ostatnio zmieniony sob cze 05, 2010 19:25 przez Zico63b, łącznie zmieniany 2 razy.