Witam, nieznalazłem nic na forum wprost o tym. Bo to pewnie oczywiste Mam mojego MK4 od bardzo niedawna(2 tygodnie temu klima napełniona, sprawdzona szczelność), zauważyłem że przy dużym upale (np. 32 st) przy włączonej klimie kapie mi lekko, co jakiś czas(30 sec- 1 min) większa kropla czystej wody... Nigdy wcześniej nie miałem auta z klimą, i zastanawiam się czy poprostu klimatyzacja się jakoś nie "poci" i poprzez zawór lub poprostu nie kapie z jakieś chłodniczki(może tej zwanej "skraplaczem")? Moje podejrzenia chciałbym tutaj potwierdzić... Bo nie wiem czy to może nie jest to jakaś nieszczelność układu? (ale to chyba by sie lało non stop a nie po włączeniu?)
pozdrawiam
Klimatyzacja - czy powinna kapać woda??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- demoniszcze
- Nowicjusz
- Auto: MK7 1.6TDI
Klimatyzacja - czy powinna kapać woda??
Ostatnio zmieniony ndz cze 13, 2010 11:07 przez demoniszcze, łącznie zmieniany 2 razy.
- demoniszcze
- Nowicjusz
- Auto: MK7 1.6TDI
nieraz na postoju leci ciurkiem
ta woda to wilgoć z powietrza która jest usuwa żebyś w aucie niemiła klimatu około zwrotnikowego
ta woda to wilgoć z powietrza która jest usuwa żebyś w aucie niemiła klimatu około zwrotnikowego
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0