Przeciekające podszybie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

baka8
Nowicjusz
Nowicjusz

Przeciekające podszybie

Post autor: baka8 » wt cze 15, 2010 13:21

Witam ,

w mk3 jest osłona na podszybiu pod którą znajduje się silnik i cięgna od wycieraczek,ta plastikowa osłona ma w miejscu w którym zachodzi na szybę gumę którą dolega do szyby . Ja tej gumy nie mam , i jak popada to mi cieknie po grodzi od silnika w wygłuszenie karoserii które jest pod nogami pasażera i pod dywanikiem. Próbowałem zastąpić tą gumę różnymi taśmami ale po pewnym czasie zaczynało przeciekać. Czy ktoś z was ma sprawdzony patent na tą przypadłość , oczywiście poza zakupem nowej osłony w kwocie ok 300zł ( tylko oryginał VW)

Awatar użytkownika
shibbyOP
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: shibbyOP » wt cze 15, 2010 13:57

baka8, a nie lepiej kupić jakąś dobrą używaną ta osłonę co będzie miała dobrą gumę i wymienić, prościej i nie trzeba wydawać 300zł a można wydać 30zł za stronę

[b] Moje wozidło [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=183470][img]http://img10.imageshack.us/img10/4733/img3633l.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » wt cze 15, 2010 14:38

to że zacieka Ci do środka auta , to na pewno nie wina niedolegającej gumy do szyby , choćbyś nawet nie miał całego tego plastiku , to i tak nie powinno Ci się lać do środka samochodu , przyczyna musi byc inna

Awatar użytkownika
A r t u r
,
,
Kontakt:

Post autor: A r t u r » wt cze 15, 2010 14:41

miś fazi pisze:to na pewno nie wina niedolegającej gumy do szyby
dokładnie, sam nie mam prawie całej gumy z prawej strony podszybia i nic nigdzie nie przecieka, pewnie gdzieś są jakieś dziury :bajer:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”