odczytywanie temperatory ze wskaznika konkretnieee!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Morton;]

odczytywanie temperatory ze wskaznika konkretnieee!!

Post autor: Morton;] » czw cze 17, 2010 23:41

na forum jest kilka tematów ale nie ma konkretnej jasnej i wyraźnej :helm: odpowiedzi :bigok: konkretnie która kreska to ile stopni przy wskazniku bez diody i z

Obrazek
a i wiem ze środek to 90 i chyba wszyscy wiedza, jeśli mi się trzyma wskaźnik tu

Obrazek

to ile to stopni bo jeśli przekroczy trochę bardziej to wlancza mi sie wentylator a teraz jak bardzo cieplo to zalancza mi sie co chwile podczas jazdy a termostat nowy i chce dojsc do tego dlaczego :okej: pozdro :bigok:
Ostatnio zmieniony czw cze 17, 2010 23:43 przez Morton;], łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » pt cze 18, 2010 00:02

kol0 100 :)

nigdy nie trafisz idealnie z temp. duzo zalezy od czunika temp.. jak mialem ori czujnik to wskazowka stała jak koci ogon.. a jak nawalil czujnik , wymienilem na jakis zamiennik to wskazówka była na tej kresce pierwszej za pionem w prawo..

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
RasPL
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: RasPL » pt cze 18, 2010 06:45

Dlatego lepiej używany sprawny zdobyć, ja na nowym ze sklepu też miałem przekłamania

mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
lukis
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lukis » pt cze 18, 2010 07:51

Ja mam tak jak Ty dokladnie tak jakna 2 obrazku a stalo sie tak po zmianie licznika na ten z obrotkiem,wczesniej mialem wskaznik w pionie,czujnik mam ori

http://forum.vwgolf.pl/images/photos/5e4e86364abf10b0ed84d.png

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » pt cze 18, 2010 10:41

u mnie w wskaźniku z kontrolka jak wskazówka wychyla się w prawo od pionu to włącza sie wiatrak czyli około 93-98 stopni jak piszą. I na podstawie czujnika dla komputera sie zgadzało.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Morton;]

Post autor: Morton;] » pt cze 18, 2010 15:50

no dzięki koledzy teraz kupie nowy płyn przeplukam uklad i zobaczymy co z tego bedzie :bigok: ale przydało by się jeszcze tak dla wszystkich która kreska ile stopni wie ktoś??
Ostatnio zmieniony pt cze 18, 2010 15:55 przez Morton;], łącznie zmieniany 1 raz.

Q_mac
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Q_mac » pt cze 18, 2010 16:16

Ja obstawiam, że przedostatnia kreska to 100C. Mam termostat w chłodnicy na 95 C i wentylator włącza się przy przedostatniej kresce (a dokładnie niecały mm przed). W związku z tym, że zapewne jest przy tym termostacie ciut niższa temp (najdalszy punkt w chłodnicy chyba), a sam termostat nie jest super dokładny obstawiam jak wyżej pisałem. Dodam, że w zimie wskazówka stoi mi na środku, a w lecie tak jak koledze-za połową. Te czujniki chyba tak mają i już się tym nie przejmuje ;) Najlepiej byłoby zrobić wskaźnik temperatury z jakiegoś cyfrowego czujnika, ale już ponad rok się za to biore ;P

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”