Witam, od jakiegoś czasu mam czasami mały problem, i proszę o rade co to może być?
A więc tak... mój golfik jak czasem postoi (zauważyłem, ze głownie kiedy jest wilgotno), to po odpaleniu chodzi prawie jak diesel silnik skacze, i robi dziwne cyk, cyk, cyk.... coś jakby spod pokrywy zaworów, albo wtrysku... dodam, ze kiedy się nagrzeje, albo dostanie kopniaka, to działa normalnie i pracuje równo.
Już sam nie wiem, co o tym myśleć, czy to popychacze, czy co innego
Aha, i jeszcze takie małe pytanko, czy to dobrze, żeby silnik trzymał jakieś 800- 700 obrotów?
Problem z "Cykaniem" silnika 1.8 PB
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lolo22
- Ma gadane
- Kontakt:
ymiana szklanek czyli popychaczy chydraulicznych zostaw sobie kolego na koniec ja mam tez takie cykanie tzn miałem tez myślałem że to szkalnki i je wymieniłem i tu zonk cykał dalej przyptrz sie czy nie widać spalin wylatujących od kolektora ja stawiam na uszczelke miezy kolektorm a głowica koszt około15/20 zł maks pół godziny roboty i cykanie ucichnie
Moje MK3 :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=306319
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=306319
- Paweł Marek
- V.I.P.
BuniaS, może nagraj to cykanie i wklej linka, zdaje mi się że u ciebie cyka uciekająca iskra gdzieś koło kopułki albo z osłon fajek, dlatego wówczas również na wilgoci masz nierówną pracę silnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek, Oooo wlasnie, mozeliwe, ze masz racje... bo pewnego razu poruszalem kablami, odpalilem i przestalo, musze wymienic te kable bo widocznie sa do du*** bo reszta wymieniona. Oby to było tylko to, bo właściwie to wystepuje tylko gdy stoi po deszczu np, lub w inna wilgotna noc.
VAG- Dolny Śląsk.