PILNE - prosze o identyfikacje kontrolki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
PILNE - prosze o identyfikacje kontrolki
Witam
zarejestrowałem sie jakis czas temu ale teraz piszę pierwszy raz wiec witam wszystkich serdecznie, i od razu mam do was zapytanie o identyfikacje kontrolki, jest to zółta kontrolka a widnieje na niej rysunek strzałki w kształcie koła, za chwile postaram sie wrzucic fotke, pobierznie przeszukałem szukajke i nie znalazłem, jest to troche pilna sprawa wiec, mam nadzieje ze uzyskam od was pomoc.
Auto to WV LT 2,5 TDI 2004r.
tutaj fotka tej kontrolki słabej jakosci ale moze wystarczy, przekrecona jest o 90 stopni.
zarejestrowałem sie jakis czas temu ale teraz piszę pierwszy raz wiec witam wszystkich serdecznie, i od razu mam do was zapytanie o identyfikacje kontrolki, jest to zółta kontrolka a widnieje na niej rysunek strzałki w kształcie koła, za chwile postaram sie wrzucic fotke, pobierznie przeszukałem szukajke i nie znalazłem, jest to troche pilna sprawa wiec, mam nadzieje ze uzyskam od was pomoc.
Auto to WV LT 2,5 TDI 2004r.
tutaj fotka tej kontrolki słabej jakosci ale moze wystarczy, przekrecona jest o 90 stopni.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
sluchaj bo to jest tak ze to fotke to kumpel mi wysłał mmsem zebym ja zydentyfikował, bo niema pojecia od czego ona jest, (nie bede dzwonił zeby sie dowiadywac czy ma ESP ale wydaje mi sie ze to ma napęd na przód wiec blokada by odpadała) bo pracuje jako elekryk przy tirach i mają we firmie wlasnie takiego LTeka i szef mu dupe truje ze tira naprawia a z dostawczakiem nie moze sobie poradzic.
to jest blad immobilizera !! najlepiej jechac do ASO !!
jak pomoglem to prosze o punkcik
pozdro
[edit]
i nie piszcie ze sprinter i LT to blizniacze samochody - buda- podobna, zawiecha taka sama, ale juz wszsytkie inne systemy sa inne.
[ Dodano: Pią Sty 20, 2006 21:40 ]
po pierwsze naped na tyl, a po drugie naped na przod wcale nie przeszkadza w zastosowaniu blokad HINT A-klasa. ( to nie sa te same blokady, sztywne jak w samochodach terenowych), tylko jest realizowana poprzez zahamowanie odpowiedniego kola poprzez system hamulcowy.
jak pomoglem to prosze o punkcik
pozdro
[edit]
i nie piszcie ze sprinter i LT to blizniacze samochody - buda- podobna, zawiecha taka sama, ale juz wszsytkie inne systemy sa inne.
[ Dodano: Pią Sty 20, 2006 21:40 ]
Warpi pisze:(nie bede dzwonił zeby sie dowiadywac czy ma ESP ale wydaje mi sie ze to ma napęd na przód wiec blokada by odpadała)
po pierwsze naped na tyl, a po drugie naped na przod wcale nie przeszkadza w zastosowaniu blokad HINT A-klasa. ( to nie sa te same blokady, sztywne jak w samochodach terenowych), tylko jest realizowana poprzez zahamowanie odpowiedniego kola poprzez system hamulcowy.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Djprezes nie badz taki hej do przodu, sesja było to nie miałem czasu.
stonalodz miales racje to immobilizer, ale co najdziwniejsze ten LTek akurat go niema :/ no w kazdym badz razie dzieki za pomoc wszystkim. Samochód pojechał do serwisu bo nikt nie wiedział w okolicy czemu sie zaswieciła.
PS. trzymaj obiecanego plusa.
POZDRO.
stonalodz miales racje to immobilizer, ale co najdziwniejsze ten LTek akurat go niema :/ no w kazdym badz razie dzieki za pomoc wszystkim. Samochód pojechał do serwisu bo nikt nie wiedział w okolicy czemu sie zaswieciła.
PS. trzymaj obiecanego plusa.
POZDRO.
Ta kontrolka oznacza imobilaizer tzn. kłopot z nim.
Mianowicie odłączenie akumulatora i podłączenie jego na 100% zacznie migac ta kontrolka w ASO ja wykasowuja.
Coż czasami pomaga zmoana kluczyka a zapasowy i przestaje wtedy migać,a jesli nie to trzeba przeprogramowac imobilaizer.
Na bank to jest to mamy tak w firmowym LT-34 2,5 TDI 109KM./
Mianowicie odłączenie akumulatora i podłączenie jego na 100% zacznie migac ta kontrolka w ASO ja wykasowuja.
Coż czasami pomaga zmoana kluczyka a zapasowy i przestaje wtedy migać,a jesli nie to trzeba przeprogramowac imobilaizer.
Na bank to jest to mamy tak w firmowym LT-34 2,5 TDI 109KM./