Witam , Posiadam mk2 1.8 GX skrzynia.automat . Problem jest taki ze jak silnik sie nagrzeje to nieodpala i po przekreceniu kluczyka slychac takie "cykanie" (na zimnym pali ).
Juz dwa razy wyciagalem rozrusznik i dwaj elektrycy mowili mi ze tuleje,szczotki,bendix jest ok , jeden mowil ze jakies magnezy ciezko chodza ale mial je naprawic a tu dalej to samo. Moze oni sie nieznaja i jednak bendx jest do wymiany ? Myslalem ze to niejest wina rozrusznika a np.czujnika temp. czy czegos ale jak sie popuka po rozruszniku kluczem do kol do zaczyna krecic i odpala!
Prosze o pomoc bo mam juz dosc wycigania rozrusznika (jest umiejscowiony z tylu silnika)
i chcialbym z czystym sumieniem przekrecac kluczyk i wiedziec ze mi odpali. Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc
nieodpala na ciepłym silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Shadows777
- Mały gagatek
- Kontakt:
nieodpala na ciepłym silniku
Ostatnio zmieniony ndz cze 27, 2010 15:35 przez Shadows777, łącznie zmieniany 1 raz.
moja BYŁA zabawka...
viewtopic.php?t=236526" onclick="window.open(this.href);return false;
to trzeba oddać ten rozrusznik do specjalistów bo Ci twoi mechanicy to partacze jacyś, może traci masę, tuleje raczej nie bo by lekko zakręcił a nie tylko cyknał, może szczotki może bendix nikt na odległość tego nie stwierdzi
lub kupić nowy rozrusznik
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Shadows777
- Mały gagatek
- Kontakt:
tez tak mysle wiec dlatego jutro zawioze gofra do warsztatu niech go zbadaja co go boliRasPL pisze:to trzeba oddać ten rozrusznik do specjalistów bo Ci twoi mechanicy to partacze jacyś, może traci masę, tuleje raczej nie bo by lekko zakręcił a nie tylko cyknał, może szczotki może bendix nikt na odległość tego nie stwierdzi
moja BYŁA zabawka...
U mnie jak byl na wykonczeniu rozrusznik bylo podobnie z tym, ze jak byl zimny to mial problem zakrecic, bo tuleje mu juz na to nie pozwalaly. Jak byl cieply krecil dobrze.
Wymienilem tuleje i szczotki - z tulejami to mialem problem zeby dostac, bo rozrusznik do automatu jest inny i w takim miejscu, ze niech go szlag wyciagac...
No ale jak juz sie udalo wyciagnac i rozebrac okazalo sie, ze ktos juz kiedys majstrowal i zamiast wymienic 4 szczotki wymienil tylko 2. I pozostale 2 praktycznie byly zerowe i mial potem problem zeby zakrecic
Wymienilem tuleje i szczotki - z tulejami to mialem problem zeby dostac, bo rozrusznik do automatu jest inny i w takim miejscu, ze niech go szlag wyciagac...
No ale jak juz sie udalo wyciagnac i rozebrac okazalo sie, ze ktos juz kiedys majstrowal i zamiast wymienic 4 szczotki wymienil tylko 2. I pozostale 2 praktycznie byly zerowe i mial potem problem zeby zakrecic
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D