Witam
Mam problem ze swoim seacikiem 1.8 16V PL bo wymieniłem sondę i na MFA wskazania jak były tak są powyżej 14l co nigdy tak nie było a średnia wychodzi ponad 17 tylko wskazania bo spalanie rzeczywiste jeszcze nie patrzałem ale czuć ze pali więcej :/ i zachowanie silnika po odpaleniu to tak wygląda jakby dawka paliwa była zbyt bogata i jest mułowaty ze startu nawet jak jadę to nie czuje mocy a na wolnych obrotach MFA chwilowe pokazuje 2.0-2.3l co tez nigdy tak nie było :/ bo miałem wcześniej 1.3-1.5l.
Wtryski wymieniane 25tys km temu i sprawdzane były i nie leja,czujnik temp. wymieniałem 3 razy aparat zapłonowy podmieniłem cewkę też , nastawnik ciśnieniowy ten z boku rozdzielacza również.wszystkie wężyki podpięte prawidłowo nie łapie lewego powietrza. rozrząd dobrze jest ustawiony nie przeskoczył.a może z któryś komputerów się popsuł?albo pompa nie daje ciśnienia ta z baku?
Proszę o pomoc.
Wysokie spalanie MFA! :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wysokie spalanie MFA! :/
Ostatnio zmieniony pt lip 02, 2010 20:45 przez muchacc86, łącznie zmieniany 1 raz.
- ventylek86
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sondę wymieniłem bo palił strasznie i widać po świecy jaka jest bo za 100zł przejechałem 100km :/ a po sondzie spadło mi spalanie ale te wskazania komp są straszne
jak sprawdzić przepływke ? bo jeśli chodzi o to czy się nie zaciera to wszystko dobrze
jak sprawdzić przepływke ? bo jeśli chodzi o to czy się nie zaciera to wszystko dobrze
Ostatnio zmieniony sob lip 03, 2010 12:11 przez muchacc86, łącznie zmieniany 1 raz.