Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
misiek10111 pisze:U MNIE TO BYŁO TAK, Z CENTRALKI WYCHODZĄ DWA KABLE KOLORU BRĄZOWEGO I PODPIOŁEM JE DO JEDNEGO I DRUGIEGO + PRZEDNICH KIERUNKOWSKAZÓW, NA ZŁĄCZCE PRZY SAMEJ LAMPIE(PO JADNYM KABELKU NA LAMPĘ)
to rozdziel go na dwa i podłącz pod kierunki, a diody koniecznie nie musisz montować, to są diody zaporowe, montuje je się po to ze gdyby poszło jakieś zwarcie ze str. kierunkowskazów to dioda ma za zadanie zatrymać prąd zwarcia żeby nie spaliło centralki( ja nie montowałem u siebie, mimo że kupiłem diody)rafi1985 pisze:jeden kabel i w instrukcji jest napisane ze trzeba jakies diody montowac
nawet jesli diody nie są potrzebne do funkcjonowania kierunków, to bedziesz miał pewnosc ze masz to dobrze zrobione i nic ci sie nie popali( i tak sie z tym musisz bawić..)misiek10111 pisze:to rozdziel go na dwa i podłącz pod kierunki, a diody koniecznie nie musisz montować, to są diody zaporowe, montuje je się po to ze gdyby poszło jakieś zwarcie ze str. kierunkowskazów to dioda ma za zadanie zatrymać prąd zwarcia żeby nie spaliło centralki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 72 gości