Witam.Mam taki problem z hamulcami.Jakis czas temu kupiłem golfa gti.Jak go kupiłem to właściciel mówił mi ze dwa dni przed moim kupnem zrobił sie strasznie mięki pedał hamulca.Pedał schodził prawie do dołu ale hamował normalnie.Jak go nacisłem drugi raz pod rząd to robił sie wyzej i twardszy,wiec pomyslałem ze bedzie trzeba je odpowietrzyc.I tak też utczyniłem.Po odpowietrzeniu pedał zrobił sie wyższy i już nie rósł po kilkukrotnym nacisnięciu hamulca.Schodził mi wtedy max do połowy. Dwa dni temu znowu sie zrobił miekki i rosnie.
Nie mam rzadnych wycieków i plyn tez mi nie znika.Jest tylko takie dziwne syczenie przy serwie jak sie naciska hamulec,ale nie moge tego zlokalizować dokładnie gdzie to syczy.
Prosze o pomoc co to może być ??
Z góry dziękuje i pozdrawiam KULI
hamulce-prosze o pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Syczenie zapewne bardziej będzie słyszalne jeśli posłuchasz przy pedale hamulca. Jest tam pręt idący od pedału do serwa.Wchodzi w taką czarną plastykową rurę. W tej rurze jest oring który to wszystko uszczelnia.Jeśli jest padnięty to syczy i hamulec dziwnie się zachowuje. Mam to samo . Ta rura pękła i se syczy. Czekam na serwo.
-
- Forum Master
Ja miałem tak w t4 i wywaliłem serwo na używke i jest ok a w moim podwinęła się w środku taka uszczelka gumowa no i po nim.Co do rosnącego pedału adamtd radzi dobrze więc tak zrób. Wyciek niemusi być duży wystarczy że na złączce lub w miejscu skręcania dwóch przewodów będzie mninmalny luz ,źle dokręcone i będzie się zapowierzał