nie działają neony;/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie działają neony;/
witam prosze pomóżcie mi...kupiłem neony...podłaczylem pod akumulator i nei działaja;/ jedyne co świeci to kontrolki od tego jak to powinno swiecic...wsyztsko podłaczyłem niby wg.schematu i co s jest nie tak...jedyne co to tak jak wspomnialme kontrolki swieca a neony nie...wie ktoś co mzoe byc??prosze o szybkie odpowiedzi bo zalezy mi na czasie...z góry dziekuje
VW Golf MkII
,,Life to ride"
,,Life to ride"
zapodaj jakieś foty schematu i tych naonówSiekiera pisze:witam prosze pomóżcie mi...kupiłem neony...podłaczylem pod akumulator i nei działaja;/ jedyne co świeci to kontrolki od tego jak to powinno swiecic...wsyztsko podłaczyłem niby wg.schematu i co s jest nie tak...jedyne co to tak jak wspomnialme kontrolki swieca a neony nie...wie ktoś co mzoe byc??prosze o szybkie odpowiedzi bo zalezy mi na czasie...z góry dziekuje
...
niby neony tez sa sprawne,a cos słyszałem ze z biegunami moze inaczej podłączyc...ale tez nie wiem jak t o zrobic...dla mnie elektronika to czarna magia...ale skoro podlaczyłem i ta częśc od sterowania zapala sie tzn.świeca sie diody małe czerwone i pokazuja jak powinny świecic neony....to juz nie wiem...
[ Dodano: Sro Lut 01, 2006 7:56 am ]
no i własnie najgorsze jest to ze część sterująca świeci się a neony nie...a ja jestem zeilonu z elektroniki...a schemat podłaczenia opsize tak:neony są połączone ze soba,neon przód,neon bok prawy,neon tył,neon bok lewy-przewód pudełko z kontrolkami i właczaniem/wyłączaniem...nastepnie od tego 3 kabelki.dwa czerwony (+) i czarny (-) do akumulatora i żółty który łączy się dalej z czujnikiem od pilota.Z czujnika tez wychodzi jeszcze czerwony (+) i czarny (-) które tez trzeba podłączyc pod akumulator.tak podłączyłem i świeci tylko ta częśc z kontrolkami..i poakzuje tez jak powinny świecic w danym momencie neony(czy powinni migac,czy na stałe świecić itd...) wię ktoś co trzeba zrobic??jesli coś nie jasne to jeszcze raz wytłuamcze,albo prosze o kontakt na gg-2562756
[ Dodano: Sro Lut 01, 2006 7:56 am ]
no i własnie najgorsze jest to ze część sterująca świeci się a neony nie...a ja jestem zeilonu z elektroniki...a schemat podłaczenia opsize tak:neony są połączone ze soba,neon przód,neon bok prawy,neon tył,neon bok lewy-przewód pudełko z kontrolkami i właczaniem/wyłączaniem...nastepnie od tego 3 kabelki.dwa czerwony (+) i czarny (-) do akumulatora i żółty który łączy się dalej z czujnikiem od pilota.Z czujnika tez wychodzi jeszcze czerwony (+) i czarny (-) które tez trzeba podłączyc pod akumulator.tak podłączyłem i świeci tylko ta częśc z kontrolkami..i poakzuje tez jak powinny świecic w danym momencie neony(czy powinni migac,czy na stałe świecić itd...) wię ktoś co trzeba zrobic??jesli coś nie jasne to jeszcze raz wytłuamcze,albo prosze o kontakt na gg-2562756
VW Golf MkII
,,Life to ride"
,,Life to ride"