MK 3 GTI 2E przeplywomiez ...sonda lam.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK 3 GTI 2E przeplywomiez ...sonda lam.
czy ktos moglby mi powiedziec jak moge sprawdzic przeplywomniez czy jest sprawny ...i czy sonde lam. mozna czyscic ..??? co to jest zaznaczylem niebieska strzalka ostatnio mialem tam troche lodu i czy mozna to zdemontowac ..?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Generalnie co do lambdy to srednio po 100 tys wymiana,a czyscic to tam raczej nie ma co,najwyzej styki a to ze jest osmolona nie szkodzi po to zostala zaprojektowana i lepiej nie ruszac poki dziala.
Zreszta dokladnie w srodku nie wyczyscisz elektrod a jak sie cos ruszy w srodku to moze jej odbic i zaczna sie klopoty.Taka jest moja teoria
pozdrawiam
Zreszta dokladnie w srodku nie wyczyscisz elektrod a jak sie cos ruszy w srodku to moze jej odbic i zaczna sie klopoty.Taka jest moja teoria
pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
To pod niebieską strzałką to taki regulator ciśnienia w skrzyni korbowej.
Przepływomierz sprawdzasz mechanicznie - czy klapka swobodnie chodzi i nie ociera o korpus, oraz elektrycznie mierząc opory. Między stykami 3 i 4 ma być od 500 do 1000 omów, a między 2 - 3 opór ma płynnie się zmieniać w trakcie poruszania klapką.
Przepływomierz sprawdzasz mechanicznie - czy klapka swobodnie chodzi i nie ociera o korpus, oraz elektrycznie mierząc opory. Między stykami 3 i 4 ma być od 500 do 1000 omów, a między 2 - 3 opór ma płynnie się zmieniać w trakcie poruszania klapką.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.