Problem z zapłonem Golf III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z zapłonem Golf III
Witam.
Mam problem z Golfem III 1.4 z instalacją gazową 1994r. Silnik po odpaleniu chodzi kilkanaście sekund spadaja obroty i silnik gaśnie. Czasami w ogóle nie da się go odpalić. Co jakiś czas ginie iskra ze świec. Wymienilem kopułkę i palec, ale to nie pomoglo. Przy kręceniu zdarza się, że resetuje się zegarek... Może ktoś miał ten sam problem. Proszę o pomoc.
Mam problem z Golfem III 1.4 z instalacją gazową 1994r. Silnik po odpaleniu chodzi kilkanaście sekund spadaja obroty i silnik gaśnie. Czasami w ogóle nie da się go odpalić. Co jakiś czas ginie iskra ze świec. Wymienilem kopułkę i palec, ale to nie pomoglo. Przy kręceniu zdarza się, że resetuje się zegarek... Może ktoś miał ten sam problem. Proszę o pomoc.
Psitotito, no to pytanie na poczatek - znasz się cos na elektryce, masz multimetr?? Bo jeśli tak to Ci poszukam jakie maja wartości byc, a jak nie masz pjecia, ani nie masz czym mierzyć to pozostaje elektryk. Aha i napisz typ silnika i rocznik
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Według moich pomiarów cewka i czujnik Halla są dobre. Udało mi sie go uruchomić, po ok 5 minutach silnik sie zagrzał (mimo ze nie pokazywał tego wskaźnik temperatury) i zgasł. Ponowne próby uruchomienia dawały krótkotrwały efekt silnik zapalał na kilka sekund po czym wskazówka obrotomierza leciała na maxa i spadała do zera(bez zmiany obrotów silnika) i silnik gasł.
A to objawy dziwne.... Z tymi zegarami to się zetknąlem w przypadku braku masy - wariowały...hhmmm Może warto go pod komputer podpiąć. Myślałem o sprawdzeniu czujników temperatury, bo wtedy faktycznie na cieplym mogłabybyć klapa z odpaleniem, ale te zegary nie dają mi spokoju...Psitotito pisze:Ponowne próby uruchomienia dawały krótkotrwały efekt silnik zapalał na kilka sekund po czym wskazówka obrotomierza leciała na maxa i spadała do zera(bez zmiany obrotów silnika) i silnik gasł.
Mam jeszcze jedno co do tej kostki stacyjki tego jeszcze nie sprawdzalem. Jak sie do tej kostki dostac??? Czy trzeba zdejmować kierownicę, czy jest jakis inny sposób????
[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 10:07 pm ]
Proszę o pomoc ponieważ chce sie jutro tym zająć.
[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 10:15 pm ]
[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 10:07 pm ]
[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 10:15 pm ]