CZy ktoś wie dlaczego Dusi nie przy zapalaniu? MK2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Wilku-
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

CZy ktoś wie dlaczego Dusi nie przy zapalaniu? MK2

Post autor: Wilku- » wt lut 28, 2006 12:31

zauważyłem że dusi sie przy zapalanu....
nie wiem jak to opisac. Wyglada to tak, że kręci i tak jakby stopniowo, powoli zapalał.
Nalpierw kręci, potem coraz szybciej, następnie pokasłuje i albo zapali albo musze kręcić 2gi raz.

jak zapalam "na raz" to krece tak do 10 sek a on sie zbiera i zapala
jak na 2 razy to juz lepiej i zapala.

Może to kwestia gestego oleju, albo to że ostatnio mam w baku tylko rezerwe a jezdze na ropce..
:)
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiasy

Pozdrawiam Wilku
-----------------------------
Razem mkniemy przez świat.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » wt lut 28, 2006 12:39

Ja bym stawiał na świece żarowe.Miałem to samo,kulawił,kulawił,a jak odpalił to jeszcze na chwile nim telepało.

Awatar użytkownika
piotrek1313
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: piotrek1313 » wt lut 28, 2006 17:44

Na 99% swiece zarowe. No, chyba ze za autkiem robi sie "ciemno" po zapaleniu to by wskazywalo na lejace wtryski. Tak czy siak, sprawdz najpiwerw swiece :) Mozesz to zrobic np wykrecajac swiece i podlaczyc po kolei pod klemy akumlatora - niesprawne nie beda sie nagrzewaly. Tylko nie sprawdzaj palcami czy sa gorace (ani zadna inna czescia ciala)!!! :satan:

[ Dodano: Wto Lut 28, 2006 16:46 ]
PS: a jakim olejem go zalales?? i od jakiej temperatury zaczyna ciezko zapalac??

Awatar użytkownika
Wilku-
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Wilku- » śr mar 01, 2006 06:49

piotrek1313 pisze:Na 99% swiece zarowe. No, chyba ze za autkiem robi sie "ciemno" po zapaleniu to by wskazywalo na lejace wtryski. Tak czy siak, sprawdz najpiwerw swiece :) Mozesz to zrobic np wykrecajac swiece i podlaczyc po kolei pod klemy akumlatora - niesprawne nie beda sie nagrzewaly. Tylko nie sprawdzaj palcami czy sa gorace (ani zadna inna czescia ciala)!!! :satan:

[ Dodano: Wto Lut 28, 2006 16:46 ]
PS: a jakim olejem go zalales?? i od jakiej temperatury zaczyna ciezko zapalac??
NIe no taki to brutalny nie jestem i palcani nie bede sprawdzał :) albo i naczej niedawno je sprawdzałem i sie nagrzewaja wszystkie...ale chyba wymienie bo co nowe to nowe a one z 2 lata to wymieniane raczej nie były z moich żródeł od poprzedniego własciciela.

Co do oleju to wymieniałem przed miesiącem na Mobilka mineralnego.

Pozdrawiam Wilku

Awatar użytkownika
piotrek1313
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: piotrek1313 » śr mar 01, 2006 09:21

No z tego co wiem to ze swiecami jest tak jak z wiekszoscia rzeczy w aucie: dziala dziala, wszystko ladnie pieknie, az tu na nagle... awaria :hmm: Sprawdz jeszcze raz, nie zaszkodzi, a robota prawie zadna :)
A co do gestosci oleju to jakby nie patrzec mineralne oleje za bardzo nie lubia zimy (szczegolnie takiej jak w tym roku) wiec i to musisz wziac pod uwage.
Napisz jeszcze czy ci ciezko kreci, czy moze normalnie leciutko i po prostu nie chce zaskoczyc.

Awatar użytkownika
Wilku-
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Wilku- » śr mar 01, 2006 14:57

Kręci normalnie, aku naładowany tylko nie chce odpalic od razu tak jak powinien. Zbier a sie i zbiera. z regóły po jakis 5-6 sek przestaję żeby aku nie rozładowac i kręce ponownie po chwili i jest juz lepiej. Tak misie zdaje że to poprostu olej gestnieje i najpierw muse go poruszyc a potem odpala.. Co do świec to juz postanowiona wymiana bo jak napisałem wczesniej co nowe to nowe a te już swole przezyły. Piszcie dalej moze dojdziemy do tego co to może byc konkretnie i ostatecznie

Pozdrawiam Wilku

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » śr mar 01, 2006 15:12

Wilku- pisze:Piszcie dalej moze dojdziemy do tego co to może byc konkretnie i ostatecznie
Nie ma co pisać,zmień żarówki i bedzie git.

Awatar użytkownika
Wilku-
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Wilku- » czw mar 02, 2006 19:49

no i racja. tak tez zrobimy. Thx

Pozdrawiam Wilku

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”