PISK PRZY mocnym skrecaniu!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

beri19
Nowicjusz
Nowicjusz

PISK PRZY mocnym skrecaniu!!

Post autor: beri19 » czw mar 30, 2006 10:04

Witam!!
Po raz kolejny mam do was prosbe!!POMOZCIE!!

Gdy jade moimgolfikiem 3 1.9 GTD wszysto jest w porzadku skrety sa lagodne dlatego ruchu kierownice w waskim zakresie, gorzej jak trzeba ostro skrecic kolami np przy zawracaniu , wtedy strasznie cos mi piszczy podejrzewam ze mam malo plynu do wspomagania ale czy to jest to???i jaki ewentualnie plyn sie wlewa do tego wspmagania dzieki z gory za pomoc!!
POZDRAWIAM

racer18

Post autor: racer18 » czw mar 30, 2006 10:10

To piszczy pasek od wspomagania bo pompa pracuje wtedy przy max. obciążeniu. Trzeba sprawdzić jego stan i naciąg a w przyszłości przy max skręcie nie dociskać kierownicy do końca jak i tak koła sa skręcone do oporu bo to nic nie da a pompa ma wtedy ciężko. ;)

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » czw mar 30, 2006 10:31

Dokładnie taj jak pisze kolega wyżej. Nic dodać, nic ująć.

Awatar użytkownika
radek_GL
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: radek_GL » czw mar 30, 2006 17:13

TAZ pisze:Dokładnie taj jak pisze kolega wyżej. Nic dodać, nic ująć.
Dodać

może łożysko pada, umnie jak skręce koła na max to kółko staje piszczy i głośno szumi (pasek naciągnięty)

VW Passat B3 1,8 AAM 1990r. 75 PS [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50898&postdays=0&postorder=asc&start=0][b]mój VWej[/b][/url] + Blitz BRC

Awatar użytkownika
gulba
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: gulba » czw mar 30, 2006 19:42

to pompa już ma dość, u mnie tak było,najpier piszczało przy skręcie pozniej juz na wprost, hlapło olejkiem po garażu i było po wspomaganiu. Ale spokojenie pompa wspomy pasuje od golf IV TDI idealnie do golf III TD.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”