zaraz mnie cos trafi :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
zaraz mnie cos trafi :/
Kurcze pomozcie mi bo juz mi brak sil, wymienilem wszytskie gumu z przednim zawieszenie, amortyzatory,, gumy mocujace amortyzator u gory, i dalej mi cos wali jak jade po dziurach ( nie wiem amory sa uzywane ale watpie zeby to byly one) po prawej stronie jest przeciw-waga na osce (tak to nazwal koles w sklepie) u mnie jest rozwalona, czy mozliwe ze to ona tlucze ?? dodam jest to tylko jak jade po dziurach doslownie bez gazu na 1 biegu, podczas jazdy tez ale jak wpadne w duza dziure tak to nie ma zadnych oznak bicie czy halasu. Moze to byc przez to przeciw-wage ?? zaznaczam ze interesuje mnie to czemu tlucze nawet jak jade bardzo wolno
-
- Użytkownik
- Kontakt:
a wymieniałeś gumy na drązku od stabilizatora??
znawca nie jestem ale może poduchy od silnika? - chociaż to by waliło bardziej przy ruszaniu ale może...? lepiej niech się wypowiedzą ci coi znają bardziej temat
znawca nie jestem ale może poduchy od silnika? - chociaż to by waliło bardziej przy ruszaniu ale może...? lepiej niech się wypowiedzą ci coi znają bardziej temat
F126p, F126p, Polonez, Seicento 1,1, Golf 3, Audi A3, Passat B5, Golf IV, Passat B5, Alfa Romeo 156 JTD,
sprawdź mcpersony, gumy stabilizatora a jak czyjesz coś w kierownicy to też by sie przydało łożyska. czy czasem koło ci nie lata
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
no tez mysle ze moze za slabo ale normalnie nie szlo juz mocniej, poduszki pod silnikiem to to nie sa,klocki to tez nie,gumy zmienilem juz dawno, jedyna jaka jest rozwalona to ta niby przeciw-waga ale slyszalem ze wystarczy zalozyc opony zle wywazone i juz bedzie bicie (oczywiscie to tylko plotka ) jeszcze pod wachaczem sa jakies gumy ich nie zmienialem, spytam tylko czy to ze mam luzy w przekladni kierowniczej moze oznaczac ze jak drozek wychodzi z niej to jest po jednej i po drugiej stronie w tulejce i one sa wywalone, trzeba by zmienic, moze to tlucze co chlopaki ?? moze to wlasnie przekladnia ??
-
- Ma gadane
ja bym stawial na sworznie od wachacza prawa strona sie bardziej wybija przez dziury w drodze.a opowiem jak mnie mechanik na 2000 przewiozl:bylo tak cos mi stukalo jak pomalu po dziurach jechalem i powiedzial ze to guma na stabilzatorze,wymienilem,potem ze gumy na wachaczu wymienilem,potem ze amorki wymienilem,potem ze wewnetrzny przegob wymienilem kpl.4 szt,potem ze maglownica wymienilem,potem drazki wymienilem,troszke zdenerwowany wzielem loma i po 2 minutach odkrylem ze to sworzen za 36zl.a ten lom mi jeszcze troche pomogl u mechanika jak bylem z moja opinia
naprawde sprawdz to 36zl a mozesz wydac......tylko ciezko bedzie sprawdzic to bez podlewarowania auta.podwaz wachacz lomem gora dol przy sworzniu(sprawdz dokladnie,mocno jak bys po dziurach jechal mi nawet na stacji diagnostycznej przy trzepaniu auta tego nie wykazalo))niech ktos ci pomoze bo samemu jak niemasz wprawy to ciezko,a maglownica tez moze byc musisz wejsc pod auto chwycic prety(niewiem jak to nazwac)wchodzace do niej i niech ktos ci rusza kierownica lekko ale stanowczo w lewo i prawo.jak bedzie luz to napewno go odczujesz.