Help !!!
Pewnego dnia jadąc zaczeła mi mrugać kontrolka oleju i słychać było pikanie ale tylko gdy skręcałem gwałtownie w lewo lub przy duzej szybkości jak podskoczył samochód na dołkach sprawdziłem stan oleju i był ok na dodatek nie dawno zmieniałem co to moze być ??? wydaje mi się ze gdyby był popsuty czujnik to by pikało cały czas.
Golf 3 1,8 GL Kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
było tysiące razy, to częsta usterka klinkij tutaj -> http://forum.vwgolf.pl/search.php i wpisz "kontrolka". Na pewno znajdziesz. Pozdrawiam
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- waldek1981
- Nowicjusz
- Kontakt:
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam Panowie... bo widzicie VW mial i ma to do siebie ze lubi oszczedzac na wszystkim... i np w wersjach innych niz GTi poskapil bardzo fajnej rzeczy czyli przegrod w misce olejowej ktore by trzymaly olej w miejscy na zakretach... i tak jak ktos dynamicznie skreci to pompa zaczyna lapac powietrze i spada cisnienie... a wiecie jak to rozwiazano?: otoz nie wyposazono silnikow w przegrody... nie ! Do licznika zalozono uklad ktory reaguje dopiero jak spadek cisnienia trwa dluzedj niz 5 sekund... nobel za glupote...