[MK4] spryskiwacze reflektorów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[MK4] spryskiwacze reflektorów
W moim aucie zamontowane są spryskiwacze reflektorów ,problem jest w tym że jak nacisnę dzwignię włanczania spryskiwaczy szyby przedniej to rownież włancza się spryskiwacz reflektorów i wali okropnie do póki nie wyłącze spryskiwacza szby.
Dwa lub trzy takie załączenia spryskiwacza i niema płynu w zbiorniku
Czy miał ktoś podobny problem?.I od czego zacząć sprawdzanie?
Dwa lub trzy takie załączenia spryskiwacza i niema płynu w zbiorniku
Czy miał ktoś podobny problem?.I od czego zacząć sprawdzanie?
Ostatnio zmieniony pt sie 25, 2006 21:25 przez krzysztof Kulig, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko dziala u Ciebie poprawnie, spryskiwacze reflektorow zalaczaja sie wraz z spryskiwaczami szyby. Sa one wysokocisnieniowe wiec wiecej plynu idzie. Napisz jakiej pojemnosci masz zbiorniczek plynu, powinienes miec 5L. Pozdrawiam
p.s.
jezeli twoim zdaniem za duzo plynu jednak idzie ja bym szukal czy gdzies przy wyjsciu ze zbiorniczka nie wycieka plyn
p.s.
jezeli twoim zdaniem za duzo plynu jednak idzie ja bym szukal czy gdzies przy wyjsciu ze zbiorniczka nie wycieka plyn
-
- Nowicjusz
Mam zbiornik 5l.Wydaje mi się te spryskiwacze powinny działać impulsowo,tz. obojętnie jak długo trzymam wcisnięty włącznik spryskiwaczy to powinien raz siknąć i koniec.
Wycieków z zbiornika nie stwierdziłem. Wiem też że te spryskiwacze nie powinny się w
łanczać bez załączonych świateł , niestety u mnie nie ma to znaczenia.
Szukam schematu podłączenia tej pompki w mk4 2001
Wycieków z zbiornika nie stwierdziłem. Wiem też że te spryskiwacze nie powinny się w
łanczać bez załączonych świateł , niestety u mnie nie ma to znaczenia.
Szukam schematu podłączenia tej pompki w mk4 2001
Sprawdz moze czy przekaznik jest taki jak powinien byc w przypadku wersji ze sprskiwaczmi reflektorow - czyli 378
http://forum.vwgolf.pl/download.php?id=12894
http://forum.vwgolf.pl/download.php?id=12894
-
- Nowicjusz
Tu masz schemat elektryczny... http://volkswagen.msk.ru/electro/g4/g4_wd18.pdf
"Zapisz element docelowy jako"...
Tylko mala cikawostka, wg tego przekaznik powinien miec symbol 379
"Zapisz element docelowy jako"...
Tylko mala cikawostka, wg tego przekaznik powinien miec symbol 379
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
tez mam spryskiwacze reflektorow i u mnie zalaczaja sie dopiero jak dlugo trzymam wlaczony spryskiwacz przedniej szyby. ale pryskaja jednorazowo pewna ilosc, nie leja caly czas. wyczulem moment zalaczania sie spryskiwacza i teraz wole spryskac szybe kilka razy niz trzymac spryskiwacz i "niechcacy" wlaczyc spryski reflektorow. tak jak pisali koledzy, masz cos pewnie z przekaznikiem skoro leje caly czas. a co do tego czy dziala tylko przy zapalonych swiatlach to jeszcze tego nie sprawdzilem.
Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn