Świeci wskaźnki ciśnienia oleju

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Leon600
Nowicjusz
Nowicjusz

Świeci wskaźnki ciśnienia oleju

Post autor: Leon600 » śr maja 03, 2006 20:16

Witam mam taki problem, i nie badzo juz wiem co moge jeszcze zmienic i sprawdzic.
Mam Mk3 i zieniłem sobie w nim zegary z Mk4 wszystko ładnie pokazuje, tylko jest problem z kontrolką cisnienia oleju, swici po czasie jak zagrzeje dobrze silnik. Gdzies czytałem ze w Mk3 zegarach jest układ opózniajacy spadek ciśnienia w silniku do 5s dopiero po tym czasie jak cisnienie nie wzrosnie to siwci kontrolka, teraz pytanie jak to zrobic na zegarach z Mk4 bo z tego co sie dowiedziałem to w Mk4 jest czujnik wysokociśnieniowy... olej , filtr czujniki wymieniłem oczywiscie takie jak sa w Mk3 ale problem mam dalej ...
Doradzcie cos :)

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » pt maja 05, 2006 17:09

No witam. Owszem jest czujnik wysokocisnieniowy i uklad opozniajacy tez powinien byc. Tylko jest jeszcze kwestia jaki licznik posiadasz? bo niekiedy jest problem. Ja mam u siebie licznik z ibizy 2004 i musialem zrobic oddzielny uklad ktory bada czujniki i dopiero pozniej wysyla sygnal do licznika bo inaczej sie nie dalo...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”