Ceramizery
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Ceramizery
Witam.
Czy ktoś z forumowiczów stosował ceramizery? Jeżeli tak to może podzielcie się opinią.
W moim golfiku troszkę znika olej i się zastanawiam nad zastosowaniem tego preparatu.
Za każdą opinię dziękuję...
Pozdrawiam...
Czy ktoś z forumowiczów stosował ceramizery? Jeżeli tak to może podzielcie się opinią.
W moim golfiku troszkę znika olej i się zastanawiam nad zastosowaniem tego preparatu.
Za każdą opinię dziękuję...
Pozdrawiam...
Ostatnio zmieniony pn mar 26, 2007 22:35 przez zimny_bastek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja znam zastosowanie takich rzeczy w przekładniach przemysłowych - dodaje się jak świat się wali a przekładnia musi jeszcze chwilkę popracować, a potem i tak trzeba remont zrobić.
Czytałem natomiast kiedyś komentarze na allegro w tym temacie - i niekeidy ludzie szczerze piszą że to g.. dało albo jest jeszcze gorzej.
Tak więc jakbyś miał bliźniemu zrobić niemiło i to auto sprzedawać to można zaryzykować i wlać, a w innym przypadku to szkoda silnika
Czytałem natomiast kiedyś komentarze na allegro w tym temacie - i niekeidy ludzie szczerze piszą że to g.. dało albo jest jeszcze gorzej.
Tak więc jakbyś miał bliźniemu zrobić niemiło i to auto sprzedawać to można zaryzykować i wlać, a w innym przypadku to szkoda silnika
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
zimny_bastek, Zalałem ceramizer do silnika, ten 5ml z ceramizer.pl
Efekt: wyraźnie więcej mocy na niskich obrotach (<3500rpm), w górnym zakresie bez większych zmian więc można uznać że ich nie ma. Silnik pracuje ciszej na wolnych obrotach. Jak narazie przejechałem 300km w tym 200km nie przekraczając 2700rpm zgodnie z instrukcją. A pytając się na tym forum o ceramizer otrzymasz dużo odpowiedzi na temat moto doktorów a one nie mają nic wspólnego z ceramizerami.
Efekt: wyraźnie więcej mocy na niskich obrotach (<3500rpm), w górnym zakresie bez większych zmian więc można uznać że ich nie ma. Silnik pracuje ciszej na wolnych obrotach. Jak narazie przejechałem 300km w tym 200km nie przekraczając 2700rpm zgodnie z instrukcją. A pytając się na tym forum o ceramizer otrzymasz dużo odpowiedzi na temat moto doktorów a one nie mają nic wspólnego z ceramizerami.
=-Pinhead-=
Mój silnik jest ok, tylko skrzynia wyjee i mechanizm różnicowy czy stosował ktoś ten środek do skrzyni?
Ostatnio zmieniony pt cze 30, 2006 12:16 przez mmksk, łącznie zmieniany 1 raz.
- koonrad
- majster ulepszacz
- Kontakt:
a ja zastosowałem w nadziei że nie będę musiał tego swojego silnika zmieniać i co się okazało?? Auto brało ok 1l na 1 tyś km a jak wlałem ceramizer i pozostawiłem na wolnych obrotach na te 15 minut co karzą to przez ten czas silnik "wypluł" z siebie prawie wszystko co miał (łacznie z wlanym ceramizerem) w poniedziałek będę wyciągał silnik i postaram się ze wszystkimi podzielić wrażeniami jakie spotkają mnie w trakcie tej pracy.
życzcie mi powodzenia i trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło OK!!
pozdrawiam
[ Dodano: 30 Cze 2006 12:17 ]
aha.. gdy skontaktowałem się z gośćmi od Ceramizera i przedstawiłem zaistniałą sytuację to stwierdzili że "...silnik najwyraźniej zabardzo już wyeksploatowany..."
życzcie mi powodzenia i trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło OK!!
pozdrawiam
[ Dodano: 30 Cze 2006 12:17 ]
aha.. gdy skontaktowałem się z gośćmi od Ceramizera i przedstawiłem zaistniałą sytuację to stwierdzili że "...silnik najwyraźniej zabardzo już wyeksploatowany..."
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]
A mówi to ktoś kto nawet w ręku ceramizera nie miał a auta z ceramizerem na oczy nie widział. Porównanie do magnetyzera jest nie trafione bo o ile magnetyzer nie ma prawa działać według znanej nam fizyki i chemii o tyle możliwość działania ceramizera można potwierdzić od strony naukowej. Szczególnie że zasada działania ceramizera jest bardzo prosta i logiczna.sq8bwh pisze:Ceramizery działają... ale razem z magnetyzerami i płytą DVD na lusterku.
=-Pinhead-=
- sq8bwh
- Ma gadane
Czy ja napisałem że one nie działają??? one działają rewelacyjnie... na kieszeń sprzedawców..Pinhead pisze:A mówi to ktoś kto nawet w ręku ceramizera nie miał a auta z ceramizerem na oczy nie widział. Porównanie do magnetyzera jest nie trafione bo o ile magnetyzer nie ma prawa działać według znanej nam fizyki i chemii o tyle możliwość działania ceramizera można potwierdzić od strony naukowej. Szczególnie że zasada działania ceramizera jest bardzo prosta i logiczna.sq8bwh pisze:Ceramizery działają... ale razem z magnetyzerami i płytą DVD na lusterku.
Ostatnio zmieniony ndz lip 02, 2006 20:26 przez sq8bwh, łącznie zmieniany 1 raz.
czy tak rewelacyjnie to niewiem ale ja dodawalem do silnika i kicha nic poprostu zerosq8bwh pisze:Czy ja napisałem że one nie działają??? one działają rewelacyjnie...
natomiast skrzynia troszeczke ucichal ale co nawazniejsze biegi wchodza plynniej zwlaszcza z 1 na 2 wszesniej nawet sie zadazalo ze zgrzytały a teraz nic