[MK3] klima w upalne dni;]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[MK3] klima w upalne dni;]
witam
Chodzi o klime, w tych 30 stopniowych upalach jak wlacze klime to od razu zalancza sie sprezarka, i caly czas pracuje bez przerwy, czy to normalne??czy cos jest uszkodzone??
Chodzi o klime, w tych 30 stopniowych upalach jak wlacze klime to od razu zalancza sie sprezarka, i caly czas pracuje bez przerwy, czy to normalne??czy cos jest uszkodzone??
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Do niedawna jeszcze myślałem że ma się nie wyłączać. Niestety to nie była prawda. Jeśli jest porządnie na nowo napełniona czynnikiem chłodzącym i ogólnie sprawna to wyłącza się co jakiś czas nawet przy upale jak teraz są i ustawieniu chłodzenia na maksa. Przekonałem się 3 dni temu po uzupełnieniu czynnika w GTI żonki.pewex.olek pisze:przez trzy lata urzywam klimy (manual) i nie zdazylo mi sie jeszcze zeby sie kiedys wylaczyla, ale faktycznie, zawsze mam ustawione na maxa. musze wyprobowac kiedys opcje z ustawieniem temp. ale tochyba jak sie zrobi troche chlodni
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
3 lata temu wlasnie ja napelnilem bo byla pusta i w ubieglym roku dopelnialem ale nigdy sie nie wylaczylaPaweł Marek pisze:Do niedawna jeszcze myślałem że ma się nie wyłączać. Niestety to nie była prawda. Jeśli jest porządnie na nowo napełniona czynnikiem chłodzącym i ogólnie sprawna to wyłącza się co jakiś czas nawet przy upale jak teraz są i ustawieniu chłodzenia na maksa. Przekonałem się 3 dni temu po uzupełnieniu czynnika w GTI żonki.
olek
- Paweł Marek
- V.I.P.
W naszym GTI się nie wyłączała, po dopełnieniu się wyłącza. TYle wiem na ten temat. Kilka dni temu był wątek o tym i 2 osoby podobnie stwierdziły. A ja się sprzeczałem i teraz mi głupio. Poza tym to kiedy się wyłącza może być trudno zauważalne. POdświetlenie włącznika nie gaśnie w tym momencie, słychać tylko pyknięcie spod maski, wentylator i minimalna zmiana obrotów silnika.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Chodziłoby o to żeby sie dowiedzieć jak to naprawdę ma być. W moim przypadku idzie mi o to, że można by łatwo ukladzik elektroniczny podłączyć bazujący na jakimś termistorze, który by włączał i wyłączał klimę w zależności o od temperatury wnętrza. Są nawet gotowe specjalnie do golfa takie bajery (ze sklepu Conrad Check-Temp). A ja bałem się tego montować myśląc że często włączające się i wyłączające sprzęgło sprężarki szybko padnie. Ale skoro tak to działa, to znaczy że można by taki kontroler podłączyć bez obaw.
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt: