MKIII ABU Wyciek płynu chłodniczego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kristo
Użytkownik
Użytkownik

MKIII ABU Wyciek płynu chłodniczego

Post autor: kristo » śr lip 26, 2006 09:58

Hej
Mam taki problem, mianowicie przy wyjęciu aparatu zapłonowego (wymiana oringu) zauważyłem, że mam delikaty wyciek na że tak to nazwę "ośmiorniczce" plastikowej do której dochodzi kilka przewodów chłodzenia. Ta część jest przykręcona do boku bloku pod ap. zapłonowym. Wyciek jest w okolicy tej śruby mocujacej do bloku. Mam pytanie czy tam jest jakaś podkładka, oring, czy jest możliwość podania przez Was wymiarów uszczelki, oringu - tylko proszę nie odsyłajcie mnie do programów typu etka, bo nie mam tego i w te klocki jestem noga.
Dodam, że wyciek jest nieznaczny, w zbiorniczku nawet nie zauważyłem ubytków, ale robi się zaciek na skrzynię biegów, który potem wysycha i robi sie paskudny biały nalot. Nie wyglada to najlepiej.
No i oczywiście, czy zakaz jazdy, czy mogę jeszcze zrobić z tym fantem ok. 200 km. (pilny wyjazd).

maximanek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: maximanek » sob gru 02, 2006 09:48

czy aby o to ci chodzi
Obrazek

ostryb
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ostryb » sob gru 02, 2006 11:55

Ja miałe to samo, ale niestety maiłem cały ten króciec do wymiany (ośmiorniczkę). Pod uchem na srube w tym zagieciu pekniecie było niewidoczne ale jak odreciłem całość od bloku okazało sie niezle popękane od węwnątrz. Nie chce Ciekristo, martwic ale wydaje mi sie ze to typowe i pęka ze starości i bedziesz musiał wymienić cały ten króciec koszt zaminnika dobrej jakości nie przekracza 55 zł.

Zilly
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Zilly » sob gru 02, 2006 14:41

Mi też pękło na śrubie i ciekło, najpierw kombinowałem ze silikonem i poxipolem ale wytrzymało 2 miesiące i znowu ciekło. Najlepiej wymienić orginał kosztuje cos koło 150zł. Zamienniki tak jak napisał przedmówca koło 50zł zamienniki są tylko na 2 czujniki i trzeba dokupić zaślepke. Nie ma zamienników na jeden czujnik.

ostryb
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ostryb » sob gru 02, 2006 19:07

CoX pisze:Nie ma zamienników na jeden czujnik
Musze sie z tym nie zgodzic. Kipiłem zamiennik dokładnie na 1 czujnik i nie potrzebowałem zadnych zaslepek.

Zilly
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Zilly » ndz gru 03, 2006 12:47

ostryb pisze:
CoX pisze:Nie ma zamienników na jeden czujnik
Musze sie z tym nie zgodzic. Kipiłem zamiennik dokładnie na 1 czujnik i nie potrzebowałem zadnych zaslepek.
Może teraz już są ja to wymieniałem 2 lata temu to nie było :)

Awatar użytkownika
kristo
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kristo » pn gru 04, 2006 12:58

Dzięki wszystkim. Sprawa załatwiona - wymieniłem (zamiennik), Po punkciku dla koleżeństwa.

maximanek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: maximanek » pn gru 04, 2006 16:55

dzięki :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”