Zmatowialy Lakier
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Majiic
- Czerwona Strzala
- Kontakt:
Zmatowialy Lakier
Siema!!!
Dzis rano zobaczylem ze mam na drzwiach kawalki smoly. Wiec (co za kretyn ze mnie)
postanowilem to zczyscic. Mainowicie gabka do mycia naczyn, zeszlo ale gdy wyschlo zobaczylem na moim czerwonym kolorze zmiany: zrobil sie duzo jasniejszy i matowy.
Jak moge to zmienic i czy pasta polerska cos tu pomoze a jak tak to jak jej uzyc?
Dzieki!
Dzis rano zobaczylem ze mam na drzwiach kawalki smoly. Wiec (co za kretyn ze mnie)
postanowilem to zczyscic. Mainowicie gabka do mycia naczyn, zeszlo ale gdy wyschlo zobaczylem na moim czerwonym kolorze zmiany: zrobil sie duzo jasniejszy i matowy.
Jak moge to zmienic i czy pasta polerska cos tu pomoze a jak tak to jak jej uzyc?
Dzieki!
Re: Zmatowialy Lakier
podobny temat był poruszany (porysowany i zmatowiały lakier)Majiic pisze:Siema!!!
Dzieki!
możesz poczytać TUTAJ
Jak jeszcze tego nie polerowales to nie rob tego szmatka, zdecydowanie latwiej, szybciej i z lepszym efektem naklada sie i poleruje na blysk wata. Na idealnie sucha karoserie naniesc wata paste typu Tempo (lub podobna lekko scierna) cieniutka warstwe odczekaj az pasta przeschnie (zrobi sie biala) wez nowy kawalek waty i *#cenzura#* po okregu z srednim naciskiem poleruj tak dlugo az zobaczysz ze cala pasta zeszla, efekt murowany, a na wacie zobaczysz kolor swojego lakieru. W razie slonca nakladaj paste w cieniu.