Jakie klocki hamulcowe do mk IV 1,4 16V
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie klocki hamulcowe do mk IV 1,4 16V
Witam
Może ktos ostatnio wymieniał klocki hamulcowe w mk IV. Jakie sa obecnie dobre klocki. Dodaotkwo informuje że przednie hamulce mam wentylowane. Słyszałem cos o Ferrodo to dobra firma ?.
Co polecacie ?
Pozdrówko
Może ktos ostatnio wymieniał klocki hamulcowe w mk IV. Jakie sa obecnie dobre klocki. Dodaotkwo informuje że przednie hamulce mam wentylowane. Słyszałem cos o Ferrodo to dobra firma ?.
Co polecacie ?
Pozdrówko
Mój Golf IV 1.4 16V - 2001r
- martines
- Użytkownik
- Kontakt:
Za to przy Twoim napewno ma "Co ma piernik do wiatraka. Tu nie chodzi o moc silnika ale o tonaż pojazdu i różnego rodzaju czynniki natężeniowe - takie jak np. prędkość z której pojazd nalezy zatrzymać w danej odległości.szlapon pisze:Przy twoim silniku to nie ma wiekszego wplywu!!! Przecierz to pare koni....
Ja polecam klocki LUCAS sam śmigam na nich i jestem zadowolony. ATE faktycznie dobre ale w obecnej dobie trudno dostępne trzeba zamawiać.
DZieki wszytskim za udział w dyskusji. A wiec rozumiemze WV oryginalnie montuje klocki ATE ?
[ Dodano: Sro Sie 16, 2006 10:02 ]
Aha jeszcze jedno po czym można poznac czy hamulce posiadaja czujnik zucyia okładziny ?. Oczywisicie nie wchodzac pod auto. CZy to jest stosowane w konkretnych modelach czy jak.
Ja mam mk IV z 2001r czy mam czujniki ?. Czy ewentulane klocki z czujnikami sa na obydwu osiach czy tylko na przód ?
[ Dodano: Sro Sie 16, 2006 10:02 ]
Aha jeszcze jedno po czym można poznac czy hamulce posiadaja czujnik zucyia okładziny ?. Oczywisicie nie wchodzac pod auto. CZy to jest stosowane w konkretnych modelach czy jak.
Ja mam mk IV z 2001r czy mam czujniki ?. Czy ewentulane klocki z czujnikami sa na obydwu osiach czy tylko na przód ?
Mój Golf IV 1.4 16V - 2001r