Zabezpieczenia przed zlodziejami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zabezpieczenia przed zlodziejami
Witam, mam pytanie. Jakie jest waszym zdaniem najlepsze i w miare tanie zabezpieczenie przed złodziejami?? blokada skrzyni, kierownicy czy moze jeszcze cos innego?? Jak juz, to gdzie mozna cos takiego kupic? Pozdro
Ostatnio zmieniony czw maja 31, 2007 13:12 przez WilQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma zabezpieczenia przed złodziejami, chyba że przed amatorami... Są tylko opóźniacze Blokada kierownicy to w sumie żadne zabezpieczenie i chyba każde MKIII ją ma.... Blokada skrzyni w sumie jest dobra, do tego alarm z odcięciem zapłonu i trochę wnerwisz złodzieja zanim Ci go sprzątnie. Ja mam zamontowaną blokadę skrzyni + fabryczny immobiliser... i jest spoko. Widok blokady skrzyni odstrasza potencjalnego złodzieja.
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
fajna rzecz tylko troche z tym klopotu nie zapinasz tego zawsze kiedy wychodzisz z autkadzikgtc pisze:Widok blokady skrzyni odstrasza potencjalnego złodzieja.
np taki http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=121104790 a do tego mozna podlaczyc odciecie zasilania na pompe paliwowa na przyciskdzikgtc pisze:do tego alarm z odcięciem zapłonu i trochę
im wiecej zabezpieczen tym lepiej bo zlodziejowi trudo zalesc samorobki (odciecia zaplonu, pompy itp)
najgorsze sa zabezpieczenia fabryczne bo sa zawsze w tym samum miejscu talie same kolory przewodow itp
Witam.
Trzycalowy gwóźdź pod siedzeniem kierowcy
Zobacz temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15
az71
Trzycalowy gwóźdź pod siedzeniem kierowcy
Zobacz temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15
az71
VW GOLF III Variant 2.0 + LPG 94'
Silnik 2E
Silnik 2E
zabezpieczenie [mk3]
najlepsze zabezpieczenie to ukrycie włącznika gdzieś pod dywanem lub konsolą ,siedzeniem itd... i podłączyć go pomiedzy sterownik a pompe wtryskową odciąć np. zasilanie mapy paliwa. Złodziej niema szans!!! Chyba że wezmą go na lawete...
burzacki
tam 90%ludzi chowa wylaczniki,ja na allegro kupilem uklad w ktorym trzeba zewrzec 2 konce palcami,np jeden koniec podlanczasz do masy auta a drugi do srubki pod siedzeniem(np)i wsiadajac do auta jedna reka dotykasz kluczyka(metalu) a druga reka ta srubke tylko ona nie moze byc wkrecona w karoserie.i zamykasz obwod rekami i zapalasz fure.burzacki pisze:lub konsolą
jeśli chodzi o blokadę skrzyni biegów to znajomy policjant mówił ze "profesjonalni" złodzieje wyjmują bolec blokująy dzwignię czymś podobnym do karty kredtyowej - mówie tu o blokadzie dipola w której bolec wchodzi w środkowy tunel, napewno im więcej zabezpieczeń tym lepiej zwykły alarm z ultradzwiękami odstraszy byle gówniarza który chce chuknąć radio ale jak to już nie gówniaż to nie oszukujmy się panowie nie takie fury giną jedno jest pewne najwięcej problemów złodzieje mają z samoróbkami ale kiedy koleś który zaczął się trudnić kradzieża samochodów mnie zaskoczył był w fachu dwa tygodnie, miałem dużego fiaciora z taką właśnie samoróbką bo wejściu do auta po 10s. włączał się alarm jesli się nie wyłączyło ukrytego włącznika, założyliśmy się i co.... znalzł po 5 sekundach więc najlepsze zabezpieczenie to auto casko
w takim sposobie co pisze PIOTR2 nawet nie koniecznie musi byc srubka mozesz od srodka wtopic kawalek drucika tak tylko zeby wystawal maly metalowy punkcik do którego podłaczysz kabelk i który potem dotkniesz palcem i klucz w stacyjce i odpalasz.
Gdy jesteś smutny to pomyśl że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem