Dużo pali!!! Co robic??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dużo pali!!! Co robic??
Mam bardzo poważny klopot ze spalaniem benzyny. Moze poprostu trzeba go pozadnie wyregulowac? Moze to tez ssanie jest powodem problemu?? Chyba termostat jest dobry!!! Jak jest gorący to slabo wchodzi na obroty ale tylko przez pierwsza chwile(moze to zaplon). Kupilem go nie dawno.
Chomik
mam takiego samego golfika od jakiś 2 miesięcy i mi po mieście spalanie wychodzi ok 10l przy jeździe w miare dynamicznej (ale bez przesady) także nie wiem czy to dobrze czy źle , w kazdym razei nie ma sie co oszukiwać, starsze silniki nie sa super ekonomiczne a pozatym silnik musi na czymś jeździć hehe (ile to ja już sie nasłuchałem o spalaniu 6l na 100 hehe)
"Bunkrów nie ma, ale też jest zajebiście!"
mk2 1,6 '88 Manhatan :D
mk2 1,6 '88 Manhatan :D
- adas3003
- Mały gagatek
- Kontakt:
spalanie
jak to jest gaznik to bedzie palic wiecej niz wtrysk tak juz to jest zrobione,a ciezka noga niestety kosztuje,a co do wypowiedzi ze 6l na 100km to slyszalem lepszy dowcip,jak bylem w niemczech to jakis stary gebels mowil ze jego corolla 1,3na jedno punkcie pali 3,5 na 100km,a gosc tez mial ciezka noge,oczywiscie byl to polski niemiec,ktory mowil ze w niemczech jest wszystko najlepsze,a jego maluch w niemczech palil 2,4 litra na 100km
odp
cze chomikkk mam takie samo spalanie jak ty ten sam rocznik ta sama pojemność . a tak przy okazji jestem ze świdnicy !!!chomikkk pisze:Golfa II 1.6 CL 1988, 53KW. Prawdopodobnie na 90% jest to gaźnik pierburg. Ma katalizator i nie na wtrysku
- DarkKnight
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja mam 1,6 na gazniku pierburg ostatnio byłem w warsztacie i koles regolował mi zapłon obroty i cosik jeszcze bo palił od za**** a i skład mieszanki ....objawy to masakratyczne spalanie i brak mocy wyregolował to dostał sporo mocy ale spalanie sie nie zmieniło .....pali około 20 L na 120-140 km po miescie teraz w zime moze ktos mi podpowie co robic bo trafia mnie cos jush . Poza tym sa czarne swiece cały czas are osob mi mówiło ze to lipne spalanie i mam wrazenie ze sie podniósł stan oleju .... kto powie co jest ???
Jeżeli jeżdzisz tylko na krótkie odcinki po miescie to niespalona benzyna spływa po cylindrach do miski olejowej i stan "oleju " będzie się zwiększał.
Rada na zimę: 1) środki komunikacji miejskiej.
2).Przelecieć dłuższą traskę , benzyna odparuje bo oliwa nareszcie się rozgrzeje i stan wróci do normy.
Rada na zimę: 1) środki komunikacji miejskiej.
2).Przelecieć dłuższą traskę , benzyna odparuje bo oliwa nareszcie się rozgrzeje i stan wróci do normy.