[mkII] Zimny nie jedzie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
[mkII] Zimny nie jedzie
W wilgotne dni mój mkII ledwo pali aku mam na 100% dobry. Jak już odpali jest nie do jazdy przy próbie ruszenia szarpie jak dziki koń nie wiem już co może być kable WN niby są dobre nie wiem jak z zapłonem ale może jeszcze pomoże coś wymiana świec. Jeśli to ważne mam LPG i po nagrzaniu jest już wszystko OK POMOCY co to może być silnik 1,6 PN
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
Jeśli tylko w wilgotne dni to na bank coś z prądem - po nagrzaniu coś schnie i chodzi OK.
Po pierwsze sprawdź cały układ zapłonowy - możesz spróbować specjalnie odpalić w nocy i pryskać wodą na kable, cewke, kopułkę itp.
Dodatkowo bym sprawdził kabelki od czujników temperatury (takie niebieskie) : jeden z przodu przed głowicą), drugi przy kolektorze, tuż przy odejściu podciśnienia do serwa. Oba wpływają na pracę podczas nagrzewania silnika, może któryś ma przebicie.
Po pierwsze sprawdź cały układ zapłonowy - możesz spróbować specjalnie odpalić w nocy i pryskać wodą na kable, cewke, kopułkę itp.
Dodatkowo bym sprawdził kabelki od czujników temperatury (takie niebieskie) : jeden z przodu przed głowicą), drugi przy kolektorze, tuż przy odejściu podciśnienia do serwa. Oba wpływają na pracę podczas nagrzewania silnika, może któryś ma przebicie.
TDPower