[MK3] Gaśnie podczas dużej wilgoci
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[MK3] Gaśnie podczas dużej wilgoci
Witam.
Od niedawna mam probelm z poruszniem się moim autem (MK3 1.6i, silnik AEK)podaczas dość dużego deszczu. Po przejechaniu przez dużą kałużę gaśnie. Później jest problem z odpaleniem. Czasami następuje to od razu, a innym razem auto musi dłuższą chwilę odstać. Bywa, że auto stoi na zewnątrz kiedy jest wilgotno i również muszę się trochę pomęczyć przy odpalaniu.
Nadmienię, że wymieniłem już przewody wysokiego napiecia, kopułkę i palec. Ciągle nie wiem, gdzie tkwi przyczyna. Może wymyśliłby coś elektryk, ale akurat u elektryka musiałby nie odplić, żeby mógł dojść z pomocą VAG, gdzie jest problem.
Śmieję się, że może jeżdzę autem na słońce .
Spotkał się ktoś już może z takim przypadkiem?
Od niedawna mam probelm z poruszniem się moim autem (MK3 1.6i, silnik AEK)podaczas dość dużego deszczu. Po przejechaniu przez dużą kałużę gaśnie. Później jest problem z odpaleniem. Czasami następuje to od razu, a innym razem auto musi dłuższą chwilę odstać. Bywa, że auto stoi na zewnątrz kiedy jest wilgotno i również muszę się trochę pomęczyć przy odpalaniu.
Nadmienię, że wymieniłem już przewody wysokiego napiecia, kopułkę i palec. Ciągle nie wiem, gdzie tkwi przyczyna. Może wymyśliłby coś elektryk, ale akurat u elektryka musiałby nie odplić, żeby mógł dojść z pomocą VAG, gdzie jest problem.
Śmieję się, że może jeżdzę autem na słońce .
Spotkał się ktoś już może z takim przypadkiem?
Ja mówię, że cewka będzie miała przebicie albo kable do cewki mogą być nie szczelne (wysokiego napięcia albo ten drugi). Miałem taki sam problem po wjechaniu w kałuże, dławił się i zgasł. Po wyschnięciu cewki to odpalał normalnie. Wymieniłem cewkę i w tej wtyczce podłużnej nie miałem takiej sprężynki co dociskała kostkę i działa. Więc cewka może mieć przebicie.
Re: [MK3] Gaśnie podczas dużej wilgoci
100% stawiam na cewkę - miałem tak w swoim golfie wymieniłem cewkę i jek ręką odiął