[MK2] Drgania kierownicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

[MK2] Drgania kierownicy

Post autor: Goofi » wt wrz 05, 2006 01:19

Witam,

Mam troche dziwna sytuacje, ostatnio po trasie troche jechalem po w miare rownych drogach i bywalo, ze czasem jadac kolo 100-120 pojawialy sie w okolicach pedalow i na kierownicy drgania a czasem ich nie bylo, zmienialo sie to chyba po skrecaniu. Jezdrzac na codzien tez czasem takie drgania sie pojawiaja.

W kolumnie kierowniczej gorne lozysko przy obudowie stacyjki mam sztywne bez luzow, dolne troche poluzowane, ale juz mam nowe na wymiane. Tylko te drgania czuje tez na podlodze trzymajac lewa noge obok sprzegla.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » wt wrz 05, 2006 07:43

felgi i opony do spr. warto jeszcze zobaczyć czy czasem przeguby nie chodzą już na sucho - jezeli bedą suche i przytarte to też bedzie sie objawiało lekkini drganami na kierownicy i podłodze

:-k ...

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » czw wrz 07, 2006 21:08

Hmmm, ostatnio opony wymienialem na przodzie na noweczki, felgi 2 miesiace wczesniej byly prostowane dla pewnosci, moze zle wywazone. To jakby bardziej z lewej, wiec chyba gdzies podjade i sprawdze wywazenie. Przy prawym wymienialem lozysko i przy okazji malzete wymienilem, wiec tam suche przegyby odpadaja, mam nadzieje ze to nie one po lewej.

Awatar użytkownika
krzysrys
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: krzysrys » sob wrz 09, 2006 19:24

a moze zbieznosc :-k , lub opony, tylko ze opony z tego wzgledu ze sa szerokie, :satan:

ja jak mialem 185/65/r14 to nie czulem takiego czegos,

a jak mam 195/50/r15 to tez takie cos czuje :-k

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”