[mk3] Problem z elekroniką silnik 2E

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lenek5
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk3] Problem z elekroniką silnik 2E

Post autor: lenek5 » pn wrz 18, 2006 20:47

Witam mam silnik 2E i kolega taksamo ale są rużne obiawy . Np po odłączeniu zaworó stabilizacij biegu jałowego ałtko chodzi dalej taksamo po odłączeniu sondy lambda , reaguje tylko na odłączenie przepływomieża gaśnie . A u znajomego juz po odłączeniu zaworó stabilizacyjnego biegu jałowego .Niewiem co to może być?????? Na paliwie nierówno chodzi !! Opuznienie przy przyspieszaniu i zrywanie ,szarpanie .Na LPG niema takich objawów.PROSZĘ O PORADY ?????

Awatar użytkownika
piotrek1313
Użytkownik
Użytkownik

Re: [mk3] Problem z elekroniką silnik 2E

Post autor: piotrek1313 » wt wrz 19, 2006 11:50

lenek5 pisze:Witam mam silnik 2E i kolega taksamo ale są rużne obiawy . Np po odłączeniu zaworó stabilizacij biegu jałowego ałtko chodzi dalej taksamo po odłączeniu sondy lambda , reaguje tylko na odłączenie przepływomieża gaśnie . A u znajomego juz po odłączeniu zaworó stabilizacyjnego biegu jałowego .
Generalnie samochod powinien dzialc ze wszsytkim podlaczonym :grin: Nie wiem co to moze byc, ze w jednym autku po odlaczeniu krokowca silnik gasnie a w innym chodzi dalej, ale ja bym sie nie przejmowal :)
lenek5 pisze: Na paliwie nierówno chodzi !! Opuznienie przy przyspieszaniu i zrywanie ,szarpanie .Na LPG niema takich objawów.PROSZĘ O PORADY ?????

No, jak na NOS-ie wszystko ok, to na pewno nie ma problemow z zaplonem :) Pozostaja dwie pozostale rzeczy:
1. sprawdz dolot powietrza, czy silnik nie ciagnie gdzies lewego powietrza.
2. (chyba bardizej prawdopodobna przyczyna twojego problemu) Sprawdz cisnienie pompy paliwa i filtr. Byc moze sie pompa juz skonczyla, alebo po prostu zapchal sie filtr (polskie paliwo :hmm: ).

Pozdrawiam :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”