automat golf 2 1.6 kat do czego są przełożenia 1 i 2????????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
automat golf 2 1.6 kat do czego są przełożenia 1 i 2????????
Jak w temacie do czego służą przełożenia w skrzyni automatycznej "o symbolach" 1 i 2????
Mam golfika z 1991 roku 1.6B kat.
Jeszcze jedno pytanko jaki kolor powinien mieć olej w skrzyni gdy czeka go wymiana?????
Prosze o szybką odpowiedż.
Mam golfika z 1991 roku 1.6B kat.
Jeszcze jedno pytanko jaki kolor powinien mieć olej w skrzyni gdy czeka go wymiana?????
Prosze o szybką odpowiedż.
Pozycja 1 - Jedziesz tylko na 1wszym biegu
Pozycja 2 - Jedziesz na 1wszym i na 2biegu
Pozycja D - Jedziesz na wszystkich biegach 1-2-3
Pozycja N - Luz
Pozycja P - Coś podobnego jak wrzucenie 1 gdy parkujesz samochód.
Co do oleju jeśli kupiłeś auto dopiero co to zmieniłbym olej profilaktycznie. W swoim tak zrobiłem niedługo po kupnie. I pomimo paru awarii w samochodzie, skrzynia nigdy ale to przenigdy mnie nie zawiodła
Pozycja 2 - Jedziesz na 1wszym i na 2biegu
Pozycja D - Jedziesz na wszystkich biegach 1-2-3
Pozycja N - Luz
Pozycja P - Coś podobnego jak wrzucenie 1 gdy parkujesz samochód.
Co do oleju jeśli kupiłeś auto dopiero co to zmieniłbym olej profilaktycznie. W swoim tak zrobiłem niedługo po kupnie. I pomimo paru awarii w samochodzie, skrzynia nigdy ale to przenigdy mnie nie zawiodła
np. podczas jazdy w górach - hamowanie silnikiem, holowania przyczepy, 1 do wygrzebania się.Szandel39 pisze:kiedy się stosuje te przełożenia 1 i 2 ????????
Auta jak pewnie wiesz, nie można zapalać "na pych" , holować można tylko na N z włączonym silnikiem.
Olej w skrzyni zazwyczaj jest czerwony. Jak będziesz wymieniał to wymień też filtr, i zwróć uwagę na uszczelkę pod misą skrzyni.
Poczytaj tutaj..
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=604
P.S.
Trudno coś powiedzieć o oleju , kolor mógł się zmienić po upływie czasu..
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=604
P.S.
Trudno coś powiedzieć o oleju , kolor mógł się zmienić po upływie czasu..
koncowy tłumik golfik 1.6
Mam dylemat czy wymienić cz tego pospawać
koszt nowego to około 200zł
a mechanior powiedział mi ze mi go zdejmie i obtoczy nową blachą i migomatem pospawa.
koszt takiej roboty wycenił na 50 zł
czy to zda egzamin czy nie warto spawać???????
koszt nowego to około 200zł
a mechanior powiedział mi ze mi go zdejmie i obtoczy nową blachą i migomatem pospawa.
koszt takiej roboty wycenił na 50 zł
czy to zda egzamin czy nie warto spawać???????