Klimatyzacja GOLFIV TDI 1.9

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

aquarius
Nowicjusz
Nowicjusz

Klimatyzacja GOLFIV TDI 1.9

Post autor: aquarius » pn wrz 25, 2006 15:15

Witam.

Mam problem z klima. Tzn ostatnio jak ruszalem .. dodalem za malo gazu. Zgasl sprawa normalna .. potem probowalem odpalic i nagle jakby akulumator niby padl. Klima byla ON. W koncu ja wylaczylem i potem przytrzymalem troche kluczyk az zapalil. Od tego momentu jak wlaczam klime to "wieje" ale nie chlodzi :( i jak odpalam to na poczatku na wyswietlaczu klimy ( climactronic ) mrygaja wszystkie kontrolki po czym gasna. Co jest powodem ?

pozdr
Marek

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » pn wrz 25, 2006 15:44

Jam masz climatronic, to najlepiej jedz na VAGa. Powinno wyjść co i jak. Sam możesz sprawdzić wsztkie bezpieczniki. Opisz dokładniej, co później jest na wyświetlaczu i czy słychać jak się włącza sprężarka.

aquarius
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: aquarius » pn wrz 25, 2006 21:26

Sprezarka chyba nie odpala .. na wyswietlaczu pokazuja sie wszystkie kontrolki jakie ma climatronic. Akurat nie wiedzialem gdzie sa bezpieczniki od klimy i dzis mi w serwisie .. wyszukali i byl zjarany. Wymienili ale nadal klima nie rusza :/ gosc, ze mam podobno gdzies dalej zwarcie na kostce ? nie znam sie dlatego tak w ciemno pisze. Chyba mnie wizyta w normalnym serwisie od klimy nie ominie :(

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » pn wrz 25, 2006 22:27

najlepiej jednak jechać na VAG'a, jeśli sprawa w elektryce, to napewno wyjdzie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”